Abu Mazen (Abbas): “Aici este țara noastră, martirii (teroriștii, n.r.) sunt eroi”

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a declarat că decizia SUA de a-și transfera ambasada în Ierusalim nu va submina drepturile palestinienilor din Ierusalim și nu-i va încuraja să renunțe la principiile și drepturile lor .

Într-un discurs care marchează cea de-a 54-a aniversare a luptei armate a Fatah, Abbas a subliniat că palestinienii nu-și vor da consimțământul acordului de pace al secolului sponsorizat de SUA și vor vedea în viitor că Moscheea Al -Aqsa se va afla în capitala statului palestinian.
Într-un alt mesaj adresat Statelor Unite și Israelului, Abu Mazen a subliniat că măsurile punitive ale SUA împotriva palestinienilor nu vor schimba poziția lor cu privire la drepturile refugiaților, în conformitate cu deciziile instituțiilor internaționale, inclusiv Rezoluția 194 a Adunării Generale a ONU.
“Continuarea colonizării și a ocupației pământului statului Palestina nu ne va înfrânge voința și nu ne va stopa hotărârea, pentru că poporul nostru nu va îngenunchea, doar în fața lui Allah, și aceasta sunt pământul și locurile noastre sfinte”.
Potrivit lui Abu Mazen, măsurile de securitate ale Israelului în Iudeea și Shomron (Cisiordania) și legile “rasiste” nu vor aduce securitate și pace în Israel, ci vor extinde ciclul violenței, extremismului și masacrului.
La sfârșitul discursului său, Abu Mazen a felicitat familiile prizonierilor “martiri” și “curajoși” și le-a promis că victoria va fi câștigată, subliniind că problema eliberării prizonierilor este în centrul priorităților,
“Glorie și veșnicie martirilor puri, libertate prizonierilor eroici”, a spus Abu Mazen. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Abu Mazen (Abbas): “Aici este țara noastră, martirii (teroriștii, n.r.) sunt eroi”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*