Ambasada braziliană la Ierusalim: Întrebarea este “CÂND?” Și nu “DACĂ”, potrivit lui Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu declară că a obținut garanții din partea președintelui brazilian ales cu privire la posibila transferare a ambasadei naționale la Ierusalim. Conform lui Netanyahu, președintele brazilian Jair Bolsonaro i-a spus că transferarea ambasadei braziliene la Ierusalim este o chestiune de timp.

“Bolsonaro mi-a spus că întrebarea era “când?” și nu “dacă”, a declarat Netanyahu, primul premier israelian care a vizitat Brazilia, la o întâlnire cu reprezentanții comunității evreiești din Rio de Janeiro.
Potrivit lui, noul președinte brazilian a acceptat invitația sa de a vizita Israelul, eveniment care ar putea avea loc în luna martie.
În cursul campaniei electorale, Jair Bolsonaro a declarat că este gata să urmeze exemplul lui Donald Trump, care a ordonat transferul ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, provocând furia lumii arabe și proteste sângeroase în Fâșia Gaza.
Potrivit Reuters, Liga Arabă l-a avertizat pe Jair Bolsonaro că mutarea ambasadei în Ierusalim ar fi un obstacol în calea relațiilor cu țările arabe. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Ambasada braziliană la Ierusalim: Întrebarea este “CÂND?” Și nu “DACĂ”, potrivit lui Netanyahu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*