Ministru palestinian: ”Cererea de aderare permanentă a Palestinei la Națiunilor Unite va fi prezentată la mijlocul lunii următoare”

Ministrul palestinian de Externe, Riyad Al-Maliki, (foto) a anunțat că ”cererea Palestinei de a deveni membru permanent al Națiunilor Unite, va fi prezentată Consiliului de Securitate al ONU la la mijlocul lunii viitoare, în timpul vizitei președintelui palestinian Mahmoud Abbas la New York, pentru a prezida grupul (77 + China)”.

Conform lui Al-Maliki, ”Consiliul de Securitate va fi însărcinat cu activarea rezoluției sale (2334)” care condamnă așezările evreiești din Cisiordania și solicită deschiderea unei anchete oficiale de către Curtea Penală Internațională.
Pe de altă parte, Al-Maliki a arătat că vizita delegației arabe planificată pentru Brazilia în scopul descurajării transferul ambasadei sale la Ierusalim, nu a fost făcută ”din motive tehnice”.
El a declarat că discuțiile pe care le-a avut cu monarhul saudit și cu președintele turc, în calitate de lideri ai summiturilor arabe și islamice, au făcut parte din presiunea asupra Braziliei pentru a-și anula decizia privind mutarea ambasadei. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Ministru palestinian: ”Cererea de aderare permanentă a Palestinei la Națiunilor Unite va fi prezentată la mijlocul lunii următoare”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*