Oficial israelian: Armata israeliană s-a aflat în spatele raidul de marți asupra regiunii Damasc

Un oficial israelian de securitate a confirmat agenției Associated Press că armata israeliană (Zahal) a fost în spatele raidul care a fost efectuat în Damasc marți seara.

Conform aceastei surse – al cărui nume nu a fost dezvăluit – atacul a avut succes, atingând mai mult ținte iraniene, inclusiv instalații de logistică și depozitare care facilitează transportul de arme grupului terorist Hezbollah.
Potrivit Associated Press, armata aeriană israeliană a distrus, de asemenea, o baterie antiaeriană siriană care vizat avioanele israeliene în apropiere de Damas.
Acest raid israelian a fost primul efectuat de când Donald Trump a anunțat, săptămâna trecută, retragerea trupele sale din Siria.
Cu ocazia vizitei sale la trupele americane din Irak, miercuri, președintele a declarat că Statele Unite sprijină financiar Israelul.
„Am vorbit cu Bibi (Netanyahu, n.r.), căruia i-am spus – Știi, vom da 4,5 miliarde de dolari pe an pentru Israel. Și ei sunt bineveniți pentru apărare“, a declarat Donald Trump ziariștilor prezenți în timpul scurtei sale vizite în Irak.
„Eu sunt cel care a mutat ambasada (americană) din Tel Aviv în Ierusalim. Am fost cel care a fost dispus să facă acest lucru. Astfel încât vom avea mare grijă de Israel”, a precizat Trump.
În același timp însă, în timp ce președintele american a salutat măsurile luate de Israel în Siria, Rusia a acuzat statul evreu de“ încălcare gravă a suveranității” siriene prin atacurile sale.
Moscova a spus, de asemenea, că Israelul a pus ”în pericol direct […] două avioane civilet“ pe cale să aterizeze în timpul raidului aerian de marți seara.
Ministerul rus al Apărării a descris operațiunea militară israeliană drept “provocare”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Oficial israelian: Armata israeliană s-a aflat în spatele raidul de marți asupra regiunii Damasc"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*