Netanyahu: “Nu voi demisiona, chiar dacă sunt inculpat”

Conform ziarul ”Israel Hayom”, primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a declarat persoanelor apropiate lui că nu va demisiona, chiar dacă va fi inculpat. Likud, partidul premierului, a amenințat: “Dacă va publica decizia înainte de alegeri, procurorul general Mandelblit va fi atacat fără milă”.

Potrivit informațiilor, Netanyahu nu crede că procurorul general Avichai Mandelblit va îndrăzni să declare un act de acuzare în timpul campaniei electorale, dar el dezvăluie în conversații particulare că, chiar dacă este acuzat după o audiere, procesul va avea loc când va deveni prim ministru.
“Legea este clară, chiar dacă un act de acuzare este depus împotriva mea. Nu mă duc, nu acum, nu după decizia procurorului general, nici sub rezerva audierii și nu după audiere”, a spus Netanyahu.
În urma alegerilor anticipate, Ministerul Justiției a spus că “procesul de gestionare a dosarelor de investigație privind premierul continuă conform planului și că este un proces ordonat și profesional care nu depinde de evenimente politice”.
După ce a decis că alegerile vor împiedica publicarea deciziilor procurorului general privind dosarele 2000, 3000 și 4000, Netanyahu a declarat că nu se așteptă ca Mandelblit să amâne investigațiile.
În ceea ce privește anchetele desfășurate în timpul alegerilor, consilierul juridic oferă instrucțiuni publice privind politica de protest și implementarea acesteia înainte de alegeri. Dacă Knesset-ul este dispersat, poliția trebuie să acționeze înaintea instrucțiunilor consilierului juridic. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Netanyahu: “Nu voi demisiona, chiar dacă sunt inculpat”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*