Israel: Un al cincilea tunel terorist al Hezbollah, descoperit și distrus de armata israeliană

Un al cincilea tunel terorist al Hezbollah în Israel, a fost descoperit și distrus de armata israeliană, ca parte a operațiunii „Nord Shield“, a anunțat Zahal într-un comunicat.

Tunelul lega satul libanez Ayta -Shayeb cu teritoriul israelian. Zahal a declarat ca a distrus tunelul cu explozibili și a informat soldații Forței Interimare a ONU din Liban (FINUL) de această descoperire.
Tot miercuri, înaintea acestui comunicat, primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a declarat însă că „operațiunea „Nord Shield este în spatele nostru“.
Tunelurile trebuiau să ajute Hezbollah să răpească sau să ucidă soldați sau civili israelieni, și să profite de o parte a teritoriului israelian în caz de ostilități, afirmă Israelul.
Ultima mare confruntare între Hezbollah și Israel a fost în 2006. Cele 33 de zile de război au provocat 1.200 de morți de partea libaneză și 160 de pe partea israeliană, fără să se reușească neutralizarea mișcării chiite.
Israel și Liban rămân din punct de vedere tehnic în stare derăzboi.
Hezbollah este singura mișcare care nu s-a dezarmat după războiul civil care a devastat Libanul din 1975 până în 1990.
În cursul ultimilor ani, armata israeliană a atacat în mod repetat convoaiele de arme destinate Hezbollah precum și interesele iraniene în Siria, o țară în război din 2011. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israel: Un al cincilea tunel terorist al Hezbollah, descoperit și distrus de armata israeliană"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*