Israel: Parlamentul a votat propria sa dizolvarea și alegeri anticipate pe 9 aprilie (VIDEO)

Parlamentul israelian a votat în a doua și a treia lectură în favoarea unui proiect de lege pentru a dizolva adunarea și a organiza alegeri anticipate în data de 9 aprilie.

Coaliție primului ministru israelian Benjamin Netanyahu a decis luni să dizolve Parlamentul, în situația în care nu dispune decât de un singur vot majoritar (din 120) după demisia de luna trecută a ministrului Apărării și lider al partidului Israel Beiteinu, Avigdor Lieberman.

Votată cu 102 voturi contra 2, această lege intră în vigoare imediat, Knessetul (Parlamentul) fiind dizolvat până la alegeri, după patru ani de la ultimul sondaj din martie 2015. Guvernul rămâne, dar nu poate lua decizii care necesită acordul Parlamentului, precum adoptarea noilor legi.
În post de aproape zece ani, după un prim mandat în anii 1990, Netanyahu, 69 ani, nu a reușit recent să treacă o lege privind recrutarea obligatorie a ultra-religioșilor evrei în armată, lege căreia i se opun două mari partide religioase.
Premierul este, de asemenea, amenințat că va fi acuzat de “corupție” în trei cazuri, în urma unei recomandări a poliției în acest sens.
Coaliția actuală condusă de Netanyahu este considerată ca cea mai de extremă-dreapta din istoria Israelului. “Vom asista la o tentativă a stângii de a ne răsturna de la puterea cu ajutorul mass-media si al altora. Nu trebuie să reușească, deoarece, în caz contrar, mișcarea pe care o reprezentați este în mod clar în pericol”, a spus premierul israelian.
Niciunul dintre sondaje nu prevede deocamdată sfârșitul lungului mandat al lui Benjamin Netanyahu, care, în cazul unui nou succes, va bate recordul de longevitate (peste 13 ani) a fondatorului statul Israel, David Ben Gurion. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israel: Parlamentul a votat propria sa dizolvarea și alegeri anticipate pe 9 aprilie (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*