Oficial american: Loviturile israeliene din Siria au vizat oficiali Hezbollah, precum și rachete iraniene cu ghidare GPS

Potrivit unui înalt oficial american, masivul atac israelian care a avut loc marți seara în Siria, a vizat șefi ai organizației teroriste șiite Hezbollah. Conform publicației americane ”Newsweek”, acest oficial american al Departamentului american al Apărării ar avea acces direct la informații venite de la înalți ofițeri israelieni implicați în atac.

Mai mulți lideri ai mișcării teroriste ar fi fost răniți în timpul atacului.
În plus, atacurile ar fi distrus depozite iraniene care conțin muniție ghidată de GPS.
Atacul a avut loc cu puțin timp înainte ca membrii Hezbollah să se urce într-un avion către Iran.
Aparent, a fost un avion de transport iranian care a aterizat în Damasc noaptea trecută și a rămas în Siria câteva ore înainte de a decola din nou spre Teheran.
Potrivit unor informații, ar fi fost vorba de o aeronavă Jumbo 747 aparținând aviației militare iraniene Fars Air Qeshm, afiliată Gărzilor Revoluționare.
Avionul de transport a aterizat la Damasc la ora 19.45 și a fost nevoit să plece spre Teheran în jurul orei 23.30.
Avionul ar fi fost folosit pentru a transporta echipamente militare iraniene armatei lui Bashar Assad și Hezbollah.
Noaptea trecută, agenția de știri siriană SANA a anunțat că un depozit de muniții a fost distrus în timpul atacului israelian și a declarat că trei soldați sirieni au fost răniți: “Sistemele de apărare aeriană au fost activate împotriva rachetelor lansate de avioanele de război israeliene pe teritoriul libanez, rachetele au fost distruse înainte de a-și atinge țintele”.
Potrivit unei surse militare de prim rang din Siria, agenția de știri Sputnik a declarat că “sistemul sirian de apărare aeriană a reușit să intercepteze opt dintre cele zece rachete trase de avioanele israeliene de pe cerul libanez”.
Centrul de monitorizare a drepturilor omului din Siria a declarat marți că Israelul a atacat trei obiective, inclusiv depozitele de arme ale Iranului sau Hezbollahului, situate la sud-vest de Damasc.
În același timp, biroul purtătorului de cuvânt al Zahal a spus că “un sistem israelian de apărare aeriană (Patriot) a interceptat o rachetă lansată din Siria. Nu au existat daune sau pierderi”. Locuitorii din orașele israeliene Hadera și Cezarea au raportat, de asemenea, că au văzut o urmă de fum în cer, după care s-au auzit și explozii.
Atacul a venit la numai șase zile după ce președintele american Donald Trump a anunțat retragerea a 2 000 de soldați americani din Siria, ceea ce a dus la demisia secretarului american al Apărării, James Matisse. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Oficial american: Loviturile israeliene din Siria au vizat oficiali Hezbollah, precum și rachete iraniene cu ghidare GPS"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*