Israel: Un cutremur s-a produs miercuri în sudul Mării Moarte (3,7 pe scara Richter)

Observatorul Național al cutremurelor a anunțat într-o declarație că miercuri dimineață, la ora 6:38, un mic cutremur a lovit regiunea Mării Moarte.

Magnitudinea seismului a fost de 3,7 grade pe scara Richter și s-a produs la 10 kilometri adâncime. Nu au fost raportate daune și nici pagube materiale sau umane.
Observatorul a confirmat faptul că locuitorii din sudul Cisiordaniei au simțit în mod clar cutremurul, în timp ce seismul a fost mai puțin simțit în centrul și nordul regiunii, explicând că cutremurele cu magnitudine mai mică de 5 grade sunt, în general, clasificate drept slabe sau ușoare pe scara Richter, în timp ce cutremurele cu o magnitudine de 5,5 sunt clasificate științific ca fiind moderat slabe, iar clădirile nu pot fi afectate de astfel de seisme.
Pentru a reduce riscul de catastrofe seismice, gestionarea dezastrelor trebuie să fie o prioritate națională cu o bază instituțională puternică pentru implementare, în conformitate cu legislația clară.
Aceasta înseamnă reducerea vulnerabilității clădirilor și facilităților seismice și consolidarea capacității instituțiilor de a face față cutremurelor.
Regiunea Mării Moarte, sudul Libanului și regiunea dintre coastele libaneză și israeliană și Cipru s-au confruntat în ultimii ani cu mai multe cutremure mici.
Potrivit regiunii seismice, Marea Moartă, Valea Iordanului, granița siriano-libanez (în nordul Israelului), Bisan, Galileea și regiunea mediteraneană orientală sunt considerate zone seismice active. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israel: Un cutremur s-a produs miercuri în sudul Mării Moarte (3,7 pe scara Richter)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*