Teroriștii din Gaza îi avertizează pe creștinii din enclavă: “Nu sărbătoriți Crăciunul”

Brigăzile Al-Nasser Salah al-Din, cunoscute și sub numele de Brigada din Gaza, au emis o broșură care conține un brad cuprins de flăcări și care conține amenințări care interzic celebrarea Crăciunului.

Un verset din Coran, care apare în partea stângă a afișului avertizează musulmanii „să nu urmeze calea evreilor și creștinilor, pentru că Dumnezeu nu este pentru cei răi. Este absolut interzis să celebrăm sărbătorile sfârșitului de an”.
Potrivit unei surse guvernamentale, broșura se adresează rezidenții musulmani și creștini din Fâșia Gaza. ONG-ul Freedom House raportează că drepturile politice și libertățile civile ale locuitorilor din Fâșia Gaza sunt limitate sever de mai multe grupuri teroriste.
Brigazile Al-Nasser Salah al-Din este aripa militară a Comitetelor rezistenței populare, o coaliție de grupări armate palestiniene, considerată organizație teroristă de către Israel și Statele Unite ale Americii. Este cea de-a treia fracțiune din Gaza, după Hamas și Jihadul Islamic, responsabilă pentru o serie de atacuri teroriste împotriva Israelului, fiind apropiată de Hezbollah.
Afișul contrastează eforturile guvernului israelian de a se asigura că creștinii din Gaza pot celebra această sărbătoare.
În timpul unei întâlniri cu liderii creștini la 19 decembrie, generalul-maior Kamil Abu Rukun, coordonator oficial al activităților guvernamentale din teritoriile palestiniene(COGAT), a descris pe site-ul său măsurile pe care le va lua pentru a permite libertatea de cult, și intrarea în Gaza a celor care doresc să-și viziteze familiile, precum și zborurile în străinătate prin intermediul aeroportului Ben Gurion. Măsurile au fost puse în aplicare încă de săptămâna anterioară Crăciunului.
Din cei 1.000 de creștini care trăiesc în Fâșia Gaza, 600 au primit permise speciale de a părăsi enclava de Crăciun. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Teroriștii din Gaza îi avertizează pe creștinii din enclavă: “Nu sărbătoriți Crăciunul”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*