Podișul Golan: Schimb de focuri între militari israelieni și suspecți înarmați care au încercat să treacă granița cu Siria, în Israel

Duminică seara, indivizi suspecți care au trecut linia Alpha, frontiera stabilită oficial între Israel și Siria, au fost reperați de armata israeliană, potrivit unui comunicat Zahal.

Indivizii înarmați se aflau aproape de bariera de securitate de pe Podișul Golan, în nordul Israelului. Militarii israelieni s-au angajat într-un schimb de focuri pentru a-i respinge. Nici o persoană nu a fost rănită de partea israeliană.
„Armata va continuă operațiunile sale de apărare împotriva încălcării suveranității israeliene“, se menționează în comunicatul armatei israeliene, dat publicității duminică seară.
În august, armata a respins șapte militanți armați ai Statului Islamic, care s-au apropiat la aproximativ 200 de metri de bariera frontalieră din sudul Podișului Golan.
Duminică, Gadi Eizenkot, șeful de Stat Major al armatei israeliene, a declarat că decizia președintelui Donald Trump să-și retragă trupele din Siria a fost un „eveniment semnificativ“ în Orientul Mijlociu, dar nu ar trebui să fie „exagerat“.
Invitat să ia cuvântul la conferința „Zahal și societatea israeliană“, care a avut loc la centrul interdisciplinar Herzliya, Eizenkot a subliniat că “de zeci de ani, ne ocupăm de acest front pe cont propriu”. “Este o decizie americană. Armata israeliană a lucrat în mod independent în timpul acestei perioade, cu prezența americană și rusă”, a declarat Eisenkot, al cărui mandat se încheie la jumătatea lunii ianuarie. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Podișul Golan: Schimb de focuri între militari israelieni și suspecți înarmați care au încercat să treacă granița cu Siria, în Israel"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*