Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în Israel în aprilie anul viitor! / Netanyahu: ”Vom câștiga, cu ajutorul lui D-zeu”

Alegeri parlamentare anticipate vor avea loc în Israel pe 9 aprilie anul viitor, a anunțat astăzi, luni, pe Twiter, purtătorul de cuvânt al primului ministru Benjamin Netanyahu, după o întâlnire a membrilor coaliției aflată la putere.

“Liderii coaliției au decis în unanimitate să dizolve parlamentul și să se întoarcă la urne la începutul lunii aprilie 2019”, a spus purtătorul de cuvânt.
”Din motive bugetare și naționale, am decis în unanimitate să dizolvăm Knesset-ul și să organizăm noi alegeri la începutul lunii aprilie”, au spus liderii partidelor într-o declarație.
Decizia a fost luată după ce s-a constatat că cea de a 61 coaliția a nu va putea adopta proiectul de lege (legea conscripției) care ar trebui adoptat înainte de 15 ianuarie, care ar trebui să coordoneze recrutarea în armată a studenților ultra-ortodocși care studiază în ieșivoturi. Multe dezacorduri din cadrul coaliției fac imposibilă într-adevăr perspectiva obținerii majorității necesare pentru adoptarea textului, care urma să fie înaintat Knesset-ului în această săptămână.
Parlamentul se va dizolva, probabil, miercuri .
Trebuie spus că actuala coaliție, creată de Netanyahu, a slăbit de la plecarea lui Avigdor Liberman.
În plus, membrii partid Habayit Hayehudi au amenințat recent să părăsească coaliția și guvernul în cazul în care portofoliul Apărării nu va fi oferit lui Naftali Bennett, liderul acestei formațiuni politice.
Acesta din urmă a salutat decizia de a organiza alegeri anticipate. “Pentru națiunea israeliană, cel mai important lucru este un nou guvern stabil”, a spus el.
El și-a exprimat, de asemenea, dorința să vadă că guvernul va adopta proiectul de lege privind recrutarea ultra-ortodoxilor înainte de alegeri.
Reamintim, de asemenea, că primul ministru Benjamin Netanyahu este blocat în mai multe cazuri de corupție care i-au poluat mandatul, mulți dintre concurenții lui solicitându-i demisia.
La un briefing de presă, organizat la puțin timp după anunțarea alegerilor anticipate din aprilie, Netanyahu a declarat că cel de-al 34-lea guvern de sub conducerea sa “va încheia patru ani de mandat cu realizări extraordinare”.
El a adăugat: „Coaliția actuală este în ochii mei miezul coaliției următoare și vom cere un mandat clar alegătorilor, astfel încât să putem continua să conducem statul Israel în felul nostru”.
Netanyahu a vorbit și despre demisia fostului ministru al Apărării, Avigdor Liberman și a spus că el a făcut acest lucru în timpul unui moment securitar, pentru securitate. ”Am spus asta pentru că eram la începutul unei operațiuni. Această operațiune este aproape în întregime în spatele nostru, este bine că am terminat astăzi. Ochii noștri sunt la alegeri”, a explicat el.
Membrii opoziției nu au încercat să-și ascundă bucuria. “Sfârșitul termenului lui Benjamin Netanyahu este pe cale să înceapă”, a declarat deputatul Yoel Hasson, președintele taberei sioniste. “Publicul va judeca ce guvern vrea: un guvern de speranță sau stagnare. Cerem altor partide de stânga să ni se alăture cât mai curând posibil, pentru a aduce Israelului speranța pe care o așteaptă”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

1 Comment on "Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în Israel în aprilie anul viitor! / Netanyahu: ”Vom câștiga, cu ajutorul lui D-zeu”"

  1. Ilany Schwartz | 12/25/2018 at 5:47 pm | Reply

    Sa nu puna baza pe mine, ca NU-L AJUT ! 🙂 ))

Leave a comment

Your email address will not be published.


*