Antisemitismul o ”boală incurabilă”: O treime din evreii europeni vor să emigreze

Un studiu recent al Agenției pentru Drepturi Fundamentale aL Uniunii Europene a dezvăluit o tendință descrisă ca fiind “șocantă” de către directorul acestui organism UE. Potrivit rezultatelor sale, tot mai mulți evrei nu se simt în siguranță și doresc să părăsească Europa.

Peste 90% dintre evreii europeni, intervievați în cadrul unui sondaj realizat de Agenția pentru Drepturi Fundamentale (FRA), cred că sentimentul antisemit devine din ce mai puternică în țările lor. Această percepție este cea mai răspândită în Franța, unde este resimțită de 93% dintre respondenți, în timp ce în 2012 această cifră a fost de 85%.
Aproape 30% dintre ei au spus că au fost hărțuiți din cauza faptului că sunt evrei. Cu toate acestea, majoritatea victimelor (80%) nu au raportat la poliție. În plus, mai mult de o treime dintre cei intervievați încearcă să nu participe la evenimentele evreiești și 38% iau în considerare posibilitatea de a părăsi UE.
La prezentarea raportului FRA, Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, a vorbit despre problema antisemitismului.


“Ori de câte ori comunitățile se opun reciproc, ori de câte ori politica de identitate este în joc, primele victime sunt încă evrei … Secolul al XX-lea a văzut multe boli. Singura care rămâne incurabilă este antisemitismul “, a spus Timmermans.


La rândul său, directorul FRA, Michael O’Flaherty, a cerut țărilor europene să ia măsuri pentru a preveni accentuarea antisemitismului.


„Zeci de ani după Holocaust, creșterea șocantă a nivelului antisemitismului continuă să chinuiască UE […] Țările membre trebuie să ia notă și să consolideze eforturile de prevenire și combatere a antisemitismului“, a declarat el.


Sondajul FRA a fost realizat printre mai mult de 16.000 de evrei care trăiesc în 12 țări europene, printre care Austria, Belgia, Danemarca, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Olanda și Olanda , Polonia, Spania, Suedia și Regatul Unit. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Antisemitismul o ”boală incurabilă”: O treime din evreii europeni vor să emigreze"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*