Suprapopulare în închisorile israeliene: Peste 900 de deținuți, inclusiv infractorii sexuali, au fost eliberați

Aproape 1.000 de prizonieri au fost eliberați din cauza suprapopulării închisorilor, inclusiv agresori de drept comun și delincvenți sexuali.
Includerea acestora din urmă printre cei care au fost eliberați a fost criticată de numeroase grupuri de femei și copii: „Este o lovitură pentru noi!“.
Eliberarea anticipată a 970 de prizonieri din 29 de închisori israeliene este rezultatul unei decizii de anul trecut a Înaltei Curti de Justiție, prin care se ordonă statului să ofere mai mult spațiu de locuit pentru deținuți.
247 dintre deținuții eliberați sunt condamnați pentru violență conjugală și 49 sunt condamnați pentru infracțiuni sexuale.
„Această decizie ar putea avea consecințe grave pentru copii“, a subliniat Consiliul Național israelian pentru copii într-o scrisoare adresată șefului Serviciului penitenciar israelian cu privire la eliberarea deținuților condamnați pentru abuz sexual asupra minorilor.
„Eliberarea a sute de oameni, fără existența unor planuri de tratament special, va pune mult mai multe femei în situații periculoase, fiind în pericol însăși viața lor“, a declarat grupul.
Eliberarea timpurie a deținuților condamnați pentru violență conjugală și abuzuri sexuale, are loc după demonstrațiile împotriva violenței, care a ucis aproape 25 de femei în țară de la începutul anului.
Organizatorii manifestațiilor au cerut femeilor din Israel să-și continue protestele, în timp ce guvernul aprobă un buget blocat de 250 de milioane șekeli (66 milioane dolari) pentru o campanie împotriva violenței împotriva femeilor.
La începutul acestei luni, mii de femei au intrat în grevă și zeci de mii de oameni din întreaga țară s-au adunat pentru a protesta împotriva femeilor ucise de către partenerul lor, un membru al familiei sau o cunoștință. Ceea ce spun ei este că autoritățile nu au reușit să împiedice creșterea accentuată a violenței împotriva femeilor.
Protestele au avut loc după descoperirea, pe 26 noiembrie, a cadavrelor a două adolescente care au murit în incidente separate.
Mai multe demonstrații au vizat inerția guvernului. De asemenea, activiștii au colorat apele mai multor fântâni publice în culoarea roșie, inclusiv o fântână din fața reședinței primului ministru Netanyahu.
De remarcat că majoritatea crimelor sunt legate de comunitatea arabă și migranți, care, în mod voit, nu sunt numiți de protestele femeilor, lăsând astfel să planeze îndoiala. Există, de asemenea, multe cazuri în rândul evreilor, dar ele nu sunt majoritare. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Suprapopulare în închisorile israeliene: Peste 900 de deținuți, inclusiv infractorii sexuali, au fost eliberați"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*