Mahmoud Abbas: ”Netanyahu finanțează atacurile Hamas în Cisiordania”

Astăzi, sâmbătă, cu ocazia reuniunii liderilor palestinieni la Ramallah, președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, i-a atacat grav pe primul ministru israelian, gruparea Hamas și administrația americană.
Referindu-se la Benjamin Netayahu, Abbas l-a criticat pentru că a continuat transferul de fonduri către Hamas în Gaza. El a afirmat că „Netanyahu transferă personal bani pentru catre Hamas în Gaza pentru a efectua atacuri teroriste în Cisiordania, și noi plătim prețul”.
Mahmoud Abbas a declarat că este hotărât să nu discute cu administrația SUA ”pentru că nu este neutră. Nu vom accepta acordul secolului. Israelul și Statele Unite vorbesc despre un acord economic și despre relații economice, însă nu le acceptăm. Problema a fost adusă în fața Curții Constituționale, care a anunțat desființarea Consiliului Legislativ și a cerut alegeri în termen de șase luni. Trebuie să o facem. Hamas continuă să refuze reconcilierea, dar noi trebuie să continue să acționăm în conformitate cu deciziile luate de instituții în ceea ce privește relațiile cu Hamas și Israel”.
El a spus că controlează 90% din banii cheltuiți pentru operațiunile de comando ale Hamas în Cisiordania, dar că Hamas a reușit cu restul de 10% să comită atacuri în Iehuda și Shomron.
Abbas a subliniat: „Am dat numele a 80 de persoane Interpolului și arabilor victime ale furturilor și altor cazuri. Unii au fost arestați și ne-au fost transferați. În 2019, vom prelua președenția grupului celor 77 + China”.
În ceea ce privește reconcilierea palestiniană, el a spus: ”Apreciem rolul Egiptului pentru a pune capăt diviziunii, dar nu am acceptat încă inițiativa”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Mahmoud Abbas: ”Netanyahu finanțează atacurile Hamas în Cisiordania”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*