Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a refuzat să condamne tunelurile Hezbollah, în pofida încălcării rezoluției 1701

Consiliul de Securitate al ONU a refuzat să condamne organizația teroristă Hezbollah pentru încălcări repetate ale rezoluției 1701 a organismului mondial, adoptată în 2006 pentru a pune capăt celui de-al doilea război din Liban între grupul terorist și Israel.
O lungă perioadă de dezbateri și mustrări grave din partea mai multor state membre au însemnat puțin, la fel ca și informațiile foarte detaliate furnizate Consiliului de Securitate de către serviciile de informații.
Aceste informații au fost, de asemenea, furnizate UNIFIL, Forța interimară a ONU în Liban, cunoscută, de asemenea, și sub numele de Forța ONU de susținere a păcii în Liban, care a transmisă direct inamicului israelian, armata libaneză, care a transmis-o apoi forței hotărâte să anihileze statul evreiesc: Hezbollah.
Gruparea teroristă a încercat apoi să-și ascundă activitățile pe partea libaneză a frontierei, inclusiv tunelurile de atac transfrontalier.
Ambasadorul israelian la ONU, Danny Danon, a declarat Consiliului de Securitate că miliția sprijinită de Iran intenționează să utilizeze aceste tuneluri pentru a realiza un plan de cucerire a unor părți din nordul Galileei, atacând civilil israelieni în cinci locații diferite.
El a arătat, de asemenea, Consiliul de Securitate, imaginea unui tunel care a început în apropiere de satul Kfar Kila și a continuat pe sub linia albastră pe teritoriul israelian, trecând direct pe sub nasul trupelor UNIFIL. Danon a adăugat că UNIFIL este prezent și în zone interzise din sudul Libanului, o altă încălcare a rezoluției 1701.
În cele din urmă, președintele libanez Michel Aoun a fost chemat să “ia toate măsurile posibile pentru a evita amenințarea unui tunel” și “să prevină escaladarea” la graniță.
Dar Rusia a subliniat că “ambele părți” trebuie să evite provocările. Națiunile arabe au condamnat Israelul, spunând că forțele aeriene israeliene au încălcat suveranitatea libanezilor, pătrunzând în spațiul aerian libanez. Suedia a condamnat ambele părți. Și așa mai departe.
Între timp, Zahal, armata israeliană, și-a continuat activitatea neutralizând numeroase tuneluri de atac transfrontalier, pe care Hezbollah le-a trecut în secret în teritoriul israelian.
De asemenea, comandanții Zahal se pregătesc pentru ceea ce va urma. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

1 Comment on "Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a refuzat să condamne tunelurile Hezbollah, în pofida încălcării rezoluției 1701"

  1. In ONU daca Israelul vorbeste la perete cel putzin aude ecoul normal daca discuta in sedinta nici macar ecoul necesar nu-l aude.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*