Israelul a oferit fonduri agenției Mossad pentru a proteja comunitățile evreiești din străinătate

Un minister israelian a oferit recent Mossad-ului (una dintre cele trei agenții de informații israeliene, pe lângă Shabak și Aman) mai mult de 10 milioane de șekeli (2,66 milioane de dolari) pentru a finanța securitatea comunităților evreiești din întreaga lume, a informat radiodifuzorul public israelian ”Kan”.
Citant „responsabili“, informația indică faptul că banii distribuiți de către departamentul al cărui nume nu a fost dezvăluit, sunt destinați să sprijine serviciile de securitate locale.
Potrivit ”Kan”, această finanțare ar putea fi delicată în plan diplomatic, deoarece acesta ar putea fi văzută ca o interferență israeliană în treburile interne ale țărilor străine.
O anchetă efectuată la sfârșitul lunii noiembrie de CNN privind atitudinea europenilor față de evrei, antisemitism și comemorarea Holocaustului, arata ca mai mult de unul din patru cred că evreii au „prea multă influență“ în lumea finanțelor, în timp ce unul din cinci justifică antisemitismul.
În SUA, un atac armat antisemit, cel mai mortal din această țară, a izbucnit într-o sinagogă din Pittsburgh, Pennsylvania, la 27 octombrie, în condițiile în care SUA a înregistrat o creștere de 17% a criminalității rasiste, antisemite sau homofobe, conform statisticilor FBI făcute publice.
În Franța, reprezentanți ai instituțiilor evreiești au fost primite, împreună, de patru miniștri, inclusiv ministrul de Interne, Christophe Castaner, pentru a discuta despre lupta împotriva antisemitismului, în timp ce actele antisemite au crescut cu aproape 70% în 2018.
„Guvernul este pe deplin mobilizat împotriva anti-semitismului“, a asigurat pe Twitter, ministrul de Interne, menționând că schimburile au fost „constructive“ pentru a „lupta împotriva tuturor formelor de ură antisemită și asigurarea securității evreilor din Franța“. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israelul a oferit fonduri agenției Mossad pentru a proteja comunitățile evreiești din străinătate"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*