80 de ani după Holocaust, copii din Kindertransport vor primi compensații

Președintele Conferinței privind Holocaustul, Julius Berman a declarat că supraviețuitorii Holocaustului care erau copii în momentul funcționării „Kindertransport“, vor obține o compensație, 80 de ani după, ca urmare a unei decizii comune a guvernului german și Claims Conference.
„Noi nu ne-am pierdut niciodată speranță că acest moment va sosi și că vom putea face această declarație istorică care vine la 80 de ani de la începerea operațiunii
“Kindertransport”, care a salvat mii de copii din mâinile naziștilor”, a spus rabinul Julius Berman.
“Kindertransport” este o operațiune umanitară condusă de Marea Britanie, nouă luni înainte de al doilea război mondial, în 1938 și în timpul căreia aproape 10.000 de copii evrei din Germania, Austria și Cehoslovacia au fost plasați în familii britanice, pensiuni și ferme pentru a scăpa de Holocaust.
“Trebuie să comemorăm cu toții sacrificiul făcut de părinți în timpul Holocaustului. Au luat măsuri extraordinare pentru a le oferi copiilor șansa de a trăi; nimeni nu-și poate imagina durerea pe care au simțit-o atunci când trenul a părăsit stația”, a declarat Greg Schneider, directorul Claims Conference, o organizatie non-profit care ajută supraviețuitorii să obțină despăgubiri.
De la 1 ianuarie 2019, cererile de despăgubire pot fi depuse gratuit, chiar și în Israel. Unii supraviețuitori ai Holocaustului au primit deja sume de bani în anii 1950. Cu toate acestea, acest lucru nu va împiedica persoanele eligibile să primească această nouă compensație. Criteriile de eligibilitate pentru compensare au fost determinate de către guvernul german.
Luni se va deschide conferința bianuală a Institutului de Cercetări Internaționale pentru Studierea Holocaustului de la Yad Vashem din Ierusalim. Această conferință va avea loc timp de trei zile și va aborda diverse aspecte ale Holocaustului.
„Până în prezent, conferința s-a concentrat pe diferite etape și date istorice ale Holocaustului. Nou în acest an este problema timpului pe perioada celui de al doilea război mondial, timpul având un loc central în viața evreilor în timpul Holocaustului. Aceste aspecte au fost examinate cu ajutorul cercetatorii din întreaga lume“, a declarat profesorul Dan Michman, directorul Institutului Internațional de cercetare a Holocaustului.
În timpul sesiunii de deschidere, intitulată “Aspecte analitice ale timpului pe perioada Holocaustului”, dr. Guy Meron, director al Institutului pentru studiul iudaismului german la Yad Vashem, va aborda problemele și provocările “timpului trăit în iudaismul european sub regimul nazist”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "80 de ani după Holocaust, copii din Kindertransport vor primi compensații"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*