Netanyahu: “Iehuda și Shomron sunt inima patriei noastre”

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a promis consolidarea așezărilor evreiești din Iehuda și Shomron, ca răspuns la recentele atacuri teroriste din regiune. „Vom consolida și mai mult așezările așa cum o facem acum, și vom lua toate măsurile necesare pentru a lupta împotriva terorismului”, a declarat primul ministru în timpul unei vizite la Givat Assaf unde un atac terorist a costat viața a doi soldați israelieni săptămâna trecută.
Guvernul israelian promovează mai multe inițiative pentru a legaliza mii de case evreiești. “Nu vom tolera terorismul nici în Fâșia Gaza, nici în Iehuda și Shomron”, a reiterat Netanyahu.
După o evaluare a situației securitare, premierul s-a întâlnit cu generalul Gadi Eizenkot, șeful Statului Major al Forțelor de Apărare ale Israelului și câțiva înalți oficiali israelieni.
Netanyahu a fost informat despre activitatea armatei israeliene în Iehuda și Shomron, menită să atenueze atacurile teroriste și să protejeze comunitățile israeliene de amenințări persistente.
Primul ministru a apreciat populația din așezări care „demonstrează putere și perseverență împotriva terorii criminale”, precum și comandanții și soldații armatei israeliene care protejează toți civilii din țară, pe tot parcursul anului.
Primul ministru a declarat că forțele de securitate au făcut 100 de arestări în weekend și alte 36 de arestări duminică, persoanele vizate fiind suspecți palestinieni.
“Teroarea palestiniană nu ne va dezrădăcina de aici, acest loc este inima patriei noastre”, a declarat Netanyahu, care este și ministrul Apărării.
Primul ministru a declarat că dorește să “legalizeze” mii de case din așezările israeliene fără permisez necesare.
Această legalizare se va referi la locuințe existente pentru unii de zeci de ani, au declarat serviciile premierului într-un comunicat.
De asemenea, se va permite construirea de noi clădiri publice, educaționale sau religioase în jurul acestor case, a căror construcție a fost blocată.
Netanyahu a cerut de asemenea serviciilor guvernamentale să examineze posibilitatea construirii a 82 de case noi în Ofra, o localitate în apropierea căreia două atacuri au provocat moartea a trei israelieni duminică și joi.
De asemenea, premierul dorește să accelereze procesul de distrugere a caselor teroriștilor pentru a le demola în 48 de ore, au declarat serviciile sale.
El intenționează, de asemenea, să blocheze permisele de muncă în Israel sau în așezările evreiești, emise rudelor teroriștilor. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

1 Comment on "Netanyahu: “Iehuda și Shomron sunt inima patriei noastre”"

  1. Eu am crezut ca Ierusalim este inima Patriei.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*