Israel: ”Vestele galbene” au înfruntat Knesset-ul și au amenințat guvernul

Virusul ”Vestele galbene” a pătruns și în Israel. În timp ce mii de francezi demonstrează pretutindeni în Franța, denunțând costul ridicat al vieții și creșterea excesivă a impozitelor, în Israel, unii cetățeni le urmează exemplul. În ultimele zile, sute de veste galbene israeliene au protestat împotriva politicii economice a guvernului.
Înfuriați pe guvern, liderii mișcării au luat cu asalt Knesset-ul (Parlamentul israelian), unde și-au făcut auzite vocile.

„Costul de trai afectează multe familii … În cazul în care prețul energiei electrice crește cu un șekel, vom organiza marșuri de o asemenea amploare, cum nu s-a mai văzut în Israel“, a amenințat David Mizrahi, organizator al mișcării.

Această declarație făcută în Knesset vine la trei zile după un comunicat emis de mișcare.

“Ca și în Franța, Israelul nu rămâne indiferent când se ridică o mișcare pentru a denunța costul ridicat al vieții. Noi, israelienii, suntem bolnavi și obosiți de plata costului corupției guvernamentale și a profiturilor magnaților. Ne-am săturat”.

Ministrul israelian de Finanțe, Moshe Kahlon, a reacționat.

”Vă puteți scoate vestele. Ne ocupăm de rezolvarea acestei probleme. În ultimii 3, 5 ani, costul energiei electrice, al apei și al alimentelor a scăzut.
Subvenționăm sănătatea, deschidem conturi de economii pentru copii, am redus decalajul social, salariile au crescut cu 12% (…)”, a spus el.


Virusul ”vestelor galbene” poate provoca revoluții în Orientul Mijlociu?

Pentru moment, greu de spus. În orice caz, fenomenul este înfricoșător și ar putea schimba, în cele din urmă, regimurile care se află într-o profundă criză politică și economică.
Reamintim că acum o săptămână, președintele egiptean, Al-Sisi, a interzis vânzarea vestelor de culoare galbenă în țara sa. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israel: ”Vestele galbene” au înfruntat Knesset-ul și au amenințat guvernul"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*