Hezbollah a planificat un raid asupra Israelului, trecând armamentul cu motocicletele prin tuneluri (VIDEO)

Surse ale armatei israeliene, angajate în căutarea și distrugerea tunelurilor Hezbollah, au estimat că modul unic de operare descoperit într-unul dintre tunelurile ofensive ale Hezbollah pe teritoriul israelian este destinat transportului de forțe importante cu echipamente grele.
Potrivit surselor, Hezbollah ar fi săpat un tunel în stâncă și ar fi turnat beton în pereți pentru a mări tunelul și a transporta motocicletele. Aceste scheme de acțiune sunt strâns legate de amenințările Hezbollah de a face incursiuni pe teritoriul israelian și, în acest scop, organizația are nevoie de un număr mare de luptători și arme pentru a se putea deplasa rapid. În trecut, luptătorii organizației au încercat să folosească motociclete în activitățile teroriste împotriva Israelului, de exemplu, în 2005 în Ghajar.
Armata israeliană a dezvăluit o documentare a tunelului identificat în cadrul operațiunii „Northern Shield“, dezvăluind un mod de operare diferit de cel prezentat la începutul operațiunii, în care a fost folosită o tehnică de construcție diferită și chiar o încercare de a împiedica avansarea forțelor armate.
Documentația prezintă un tip diferit de construcție, inclusiv o căptușeală din beton, spre deosebire de alte tuneluri în care membrii organizației folosesc doar rocă. În plus, documentația tunelului indică mijloacele instalate pentru a bloca intrarea. Purtătorul de cuvânt al IDF a spus că a fost făcută de teroriștii Hezbollah în ultimele zile.
Până în prezent, forțele israeliene au descoperit patru tuneluri săpate de Hezbollah și care au trecut frontiera libaneză pe teritoriul israelian. Ei au spus că aceste tuneluri nu reprezintă o amenințare pentru locuitorii israelieni.
“Din momentul în care sunt expuse tunelurile teroriste, soldații israeliene lucrează pentru a le învăța prin diverse mijloace, inclusiv fotografie și capabilități de cercetare, lângă sifonul tunelului. Eforturile de a denunța și de a neutraliza tunelurile teroriste continuă conform planului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Zahal”. Cu toate acestea, operația ar trebui să continue pentru câteva săptămâni sau luni. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Hezbollah a planificat un raid asupra Israelului, trecând armamentul cu motocicletele prin tuneluri (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*