Liban: ONU confirmă că a descoperit patru tuneluri, dintre care două încalcă Rezoluția 1701/12/2018

ONU a confirmatcă a găsit patru tuneluri, inclusiv două care încalcă Rezoluția 1701 – care solicită încetarea ostilităților dintre Israel și Hezbollah – la granița dintre Israel și Liban.
„FINUL urmărește în mod activ evoluția situației în ceea ce privește descoperirea de tuneluri de-a lungul Liniei de demarcație albastre, de către forțele de apărare israeliene” a evidențiat Forța interimară a Națiunilor Unite în Liban într-o declarație“.
Armata israeliană (Zahal) a informat UNIFIL că, până acum, a descoperit patru tuneluri de-a lungul Liniei de demarcație albastre. Echipele tehnice UNIFIL au făcut mai multe inspecții la fața locului la sud de Linia albastră pentru a verifica faptele. În urma unor investigații tehnice suplimentare efectuate independent, în conformitate cu mandatul său, UNIFIL poate confirma în acest stadiu că două tuneluri traversează Linia albastră. Aceasta constituie o violare a Rezoluției 1701 a Consiliului de Securitate al ON”, se menționează în communicat.
Armata israeliană a anunțat duminică că a descoperit un nou tunel al mișcării teroriste Hezbollah, care pătrunde în teritoriul Israelului dinspre Liban, al patrulea de la începutul operațiunii israeliene ”Shield Northern”, lansată pe 4 decembrie de-a lungul graniței israeliano-libaneze.


Purtătorul de cuvânt al Zahal a spus că drumul lângă care a fost găsit tunelul a fost blocat și orice persoană care intră în tunelul dinspre partea libaneză, își pune viața în pericol, deoarece dispozitive explozive au fost plasate de către armata în interior.
Conform lui, tunelul nu reprezenta o „amenințare iminentă“ pentru populația israeliană aflată la frontieră.
Armata israeliană a reinterat faptul că ea consideră guvernul libanez responsabil pentru tunelurile de atac ale grupului șiit, forate de pe teritoriul său, adăugând că „activitățile Hezbollah constituie o încălcare flagrantă a suveranității israeliene și a rezoluția ONU “.
La rândul ei, Rusia a cerut guvernului libanez să „nu se joace“ cu Rezoluția 1701 a Consiliului de Securitate al ONU, care a încheiat cel de al doilea război israeliano-libanez în august 2006. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Liban: ONU confirmă că a descoperit patru tuneluri, dintre care două încalcă Rezoluția 1701/12/2018"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*