Israel: Rona Ramon, care dorea să-și ferească copiii de alte înmormântări, a cerut să fie incinerată / Înmormântarea va avea loc mâine (miercuri) la ora 16:00

Rona Ramon, care a decedat la vârsta de 54 de ani, a cerut, înainte de moartea ei, ca cei trei copii ai săi să nu mai participe la o altă înmormântare și ca trupul ei să fie incinerat. A lăsat instrucțiuni clare rudelor sale despre cum să acționeze după moartea ei, specificând că nu vrea să fie organizată nici o ceremonie funerară.
Rona Ramon, care a murit după o lungă luptă cu cancerul, a declarat că dorește să-i salveze pe copiii săi problemele organizării unei noi înmormântări după pierderea tatălui lor, Ilan, și a fratelui lor, Assaf.
După anunțarea deciziei Ronei Ramon, rabinul Yuval Cherlow a declarat că nu o judecă, însă decizia ei este greșită. “Apreciez cu adevărat, respect și mă identific cu voința, dar cred că decizia este greșită, bineînțeles că nu o judec. Iudaismul vorbește despre moarte ca separarea reînnoită a trupului care se întoarce pe pământ, iar sufletul se întoarce în cer. Trupul trebuie să se întoarcă pe pământ, unde credem a fost creat”, a spus rabinul Cherlow. “. “
Rona Ramon a lăsat în urma ei trei copi.
Sicriul ei va fi plasat mâine (miercuri) la Centrul Peres pentru Pace și inovație din Yaffo (Jaffa), iar publicul va putea să-i acorde ultimul respect între orele 9:00 și 13:00. Înmormântarea va avea loc mâine la ora 16:00 cu participarea familiei și a prietenilor.
Rona Ramon este văduva primului astronaut israelian, Ilan Ramon, și mama tânărului pilot al Forțelor Aeriene israeliene, Assaf Ramon, decedat, după moartea tatălui său, în urma prăbușirii, în timpul unui exercițiu, a avionului de luptă pe care-l pilota.
Ilan Ramon a fost specialist în cadrul misiunii STS-107, misiunea fatală a navetei spațiale Columbia în care cei șapte membri ai echipajului au murit în accidentul produs la reintrarea în atmosfera Pământului. La vârsta de 48 de ani, el era cel mai în vârstă membru al echipajului. Ilan Ramon este singura persoană străină deținătoare a Medaliei de Onoare Spațială a Congresului American, care i s-a decernat post-mortem.
Fundația Ramon, înființată de Rona, a emis o declarație de doliu, în care se menționează: “Rona nu și-a încetat niciodată eforturile de influențare a societății israeliene și de a conferi un sens celor din jurul ei … Era o femeie inspirată care ne-a părăsit știind că moștenirea, fiul și soțul ei, vor fi prezenți în vasta sa activitate educațională. Rona a fost fondatorul și președintele Fundației Ramon. Ea a inițiat și a participat la zeci de proiecte educaționale și sociale, în colaborare cu ministerele și autoritățile locale, proiecte care vin în sprijinul a zeci de mii de oameni în fiecare an. Ea deja ne lipsește”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israel: Rona Ramon, care dorea să-și ferească copiii de alte înmormântări, a cerut să fie incinerată / Înmormântarea va avea loc mâine (miercuri) la ora 16:00"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*