Videoclipul care enervează grupările BDS și OLP: Copii din Fâșia Gaza trimit mesaje de pace copiilor israelieni (VIDEO)

Un video despre pace realizat de copii din Gaza, Irak și Israel a înfuriat BDS și OLP.
O poveste excepțională a fost dată publicității în momentul în care un videoclip a fost produs înaintea festivalului Bob Marley din Israel.
Anul acesta, inițiatorii festivalului, Shmulik Bar-Dan și Bella Malkin, au decis să realizeze un videoclip pentru piesa “Marley One Love”, un videoclip neobișnuit pentru adulții și copii din Orientul Mijlociu.
Cântecul a fost interpretat de membrii grupului de scriitori “Kach Rasta”, care au fost, de asemenea, responsabili pentru toate aranjamentele. “Am filmat patruzeci de copii dintr-o școală din Baka al-Garbiyeh, din kibbutz-ul Magal, din Herzliya, Irak și Gaza”.
Pentru prima dată, putem vedea locuitori din Fâșia Gaza trimițând mesaje de pace către Israel și copiii din alte țări prin Lisa Miara, israelianca care a înființat un centru de ajutor în Irak, pentru copii salvați de Statul Islamic și copii refugiați din Siria.
Când Bella Malkin a apelat la ei pentru a le propune să participe la videoclip, au reacționat cu mare entuziasm. În Gaza, o clasă de fete din școala primară a fost filmată în videoclip după ce copiii au auzit despre cântec și mesajele lui. “Ei știau că sunt filmați pentru un clip israelian care va fi postat pe YouTube în întreaga lume și au fost foarte entuziasmați de această idee și de posibilitatea de a trimite un mesaj de pace din Gaza”, a spus Malkin.
Adăugarea copiilor din nordul Irakului la videoclip a impresionat și mai mult. “Copiii amenințați ieri de Statul Islamic cântă astăzi , acesta fiind probabil cel mai puternic lucru pe care l-am experimentat vreodată cu melodiile lui Marley”, a declarat Malkin. “Lisa mi-a spus că acestea sunt primele cuvinte pe care le-au învățat în limba engleză. Când au filmat videoclipul , au vrut să transmită mesajul că suntem ființe umane și că toți vrem să cântăm și să iubim”.
Iată videoclipul:

Acest videoclip prezintă persoane de toate vârstele, culorile și naționalitățile care vorbesc despre pace și dragoste, fapt ce este contrar regulilor BDS și legii Autorității Palestiniene.
Mișcarea BDS, care pretinde că sprijină pacea, se opune oricărei cooperări cu Israel în proiecte culturale. Sirienii, irakienii și copiii din Gaza care au cântat sunt, în ochii lor, colaboratori ai entității sioniste și nu sunt interesați de pace.
Autoritatea Palestiniană se opune oricărei “normalizări” cu Israelul, iar singurii israelieni cu care se angajează sunt cei care îi susțin obiectivele de a distruge Israelul. Un proiect nepolitic cu israelienii care doresc pacea este interzis palestinienilor. Într-un fel, este bine că, copiii din acest videoclip, vin din Gaza, unde nu pot fi pedepsiți de către Autoritatea Palestiniană, deși reacția Hamas rămâne o întrebare deschisă.
Există multe comisii și grupuri din lumea arabă care se opun “normalizării” cu Israelul, iar acest videoclip poate încălca legile irakiene și siriene.
Pe măsură ce videoclipul crește în popularitate, se așteaptă o reacție puternică din partea mass-mediei palestiniene și arabe, împotriva oricărei cooperări cu israelienii, chiar și pentru o declarație atât de puțin ofensivă ca acest videoclip. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Videoclipul care enervează grupările BDS și OLP: Copii din Fâșia Gaza trimit mesaje de pace copiilor israelieni (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*