Israel: Rona Ramon, văduva primului astronaut israelian, se alătură soțului său Ilan și fiului ei Assaf, după o lungă luptă împotriva bolii

Rona Ramon, văduva primului astronaut israelian Ilan Ramon, a murit la vârsta de 54 ca urmare a unei boli de lungă durată.
Fiul ei, Assaf Ramon, a murit pe 14 septembrie 2009 lângă Hebron, în urma prăbușirii avionului de luptă F-16 pe care-l pilota.


Rona nu a încetat niciodată să influențeze societatea israeliană și să dea sens celor din jurul ei. Ea a fost o femeie inspirată, făcându-și simțită prezența în vaste activități educaționale, cu care a fost asociată. Rona a fost fondatorul și președintele Asociației Ramon. Ea a inițiat și a participat la zeci de proiecte educaționale și sociale, în cooperare cu ministerele și autoritățile locale, proiecte la care participă zeci de mii de oameni în fiecare an.


Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a reacționat la aflarea tristei vești: „Soția mea, Sarah, și eu însumi, ne exprimăm tristețea profundă în urma decesului Ronei Ramon, care s-a ridicat eroic, după căderea soțului ei, Ilan, și a fiul său, Assaf, binecuvântată fie memoria dragilor noștri piloți. Cu același eroism, ea a luptat împotriva cancerului”.
La rândul lor, președintele israelian Reuven Rivlin și soția sa, Nehama, au vorbit despre moartea Ronei Ramon și au declarat: “Rona Ramon ne-a părăsit în timp ce trăia printre noi, era nobilă și plină de credință, chiar când Ilan și Assaf au atins cerul. Vom continua să alimentăm lumina pe care a răspândit-o în onoarea celor care fac acest lucru în pofida durerii și tenebrelor și ne uităm din adâncurile întunericului pentru a descoperi trei stele luminoase pe cer”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israel: Rona Ramon, văduva primului astronaut israelian, se alătură soțului său Ilan și fiului ei Assaf, după o lungă luptă împotriva bolii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*