Israel: Acuzat de agresiune sexuală, un purtător de cuvânt al premierulu Netanyahu a demisionat

Miercuri, un purtător de cuvânt al primului ministru israelian Benjamin Netanyahu și-a anunțat demisia, după acuzațiile de agresiune sau comportament sexual neadecvat, lansate de mai multe femei împotriva sa.
În vârstă de 34 ani, David Keyes, purtătorul de cuvânt pentru mass-media străină al premierului israelian, a indicat în luna septembrie că își ia concediu pentru “a-și spăla numele” de aceste acuzații.
O anchetă administrativă internă israeliană l-a absolvit de orice abatere în timpul activității sale în guvernul israelian, dar anchetatorii nu a avut mandat pentru a investiga acuzațiile lansate în străinătate, acestea datând din perioada în care David Keyes locuia în Statele Unite, înainte de preluarea, în 2016, a funcției de purtător de cuvânt al guvernului israelian.
Într-un comunicat, Netanyahu a declarat că a acceptat demisia lui Keyes, fără a menționa acuzațiile. „Îi mulțumesc lui David Keyes pentru marea sa contribuție la eforturile Israelului în domeniul informațiilor și îi doresc succes în viitor“.
Comunicatul îl citează, de asemenea, pe David Keyes, care mulțumește, la rândul său, „comisiei administrative care a închis investigația în ceea ce-l privește”, subliniind că „nu a existat nici un fel de dovezi“ privind un comportament neadecvat în timpul activității pe care a desfășurat-o în guvern.
Keyes, care s-a născut în Los Angeles și a emigrat în Israel împreună cu familia sa la vârsta de 23 de ani, a declarat că a decis să „caute noi oportunități în sectorul privat“.
Printre acuzatoarele sale se numără Julia Salazar, o candidată pentru senatul statului New York, care l-a acuzat în mod deschis că a agresat-o sexual în 2013, în SUA.
După aceste acuzații, Salazar a fost criticată pentru inconsecvențe în detaliile furnizate asupra vieții sale.
Dar remarcile sale au fost întărite de o jurnalistă de la ”Wall Street Journal”, Shayndi Raice, care a spus că o crede în totalitate pe Julia Salazar, evidențiind faptul că a trăit „o confruntare teribilă“ cu Keyes, pe care l-a descris ca fiind un „prădător“.
În scurt timp, zece femei au raportat un comportament sexual nepotrivit din partea lui Keyes față de ele și față de alte femei, potrivit ziarului ”Times lui Israel”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israel: Acuzat de agresiune sexuală, un purtător de cuvânt al premierulu Netanyahu a demisionat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*