Israel a devenit membru al unei organizații internaționale care luptă împotriva finanțării terorismului

Israelul a devenit membru al Grupului de acțiune financiară (GAFI), un organism interguvernamental care luptă împotriva spălării banilor și finanțării terorismului, a anunțat ministrul israelian al Justiție, Ayelet Shaked, la o conferință de presă. Organizația cuprinde 35 de țări, dintre care majoritatea sunt membre ale G20.
Creată în 1989, GAFI își propune să curețe sistemul financiar internațional prin încurajarea țărilor membre sau a celor care doresc să se alăture acesteia, să adopte legislația împotriva spălării banilor și finanțării terorismului.
În iunie anul trecut, GAFI a dat Iranului trei luni pentru a trece mai multe legi necesare pentru scoaterea sa de pe lista neagră a țărilor sau teritoriilor care nu au cooperat.
În urmă cu șaisprezece ani, Israelul se afla pe lista neagră a organizației. “Este vorba de o mișcare strategică majoră la nivel politic care va întări capacitatea Israelului de a lupta împotriva finanțării terorismului pe scena internațională și de a întări economia israeliană”, a declarat Shaked. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israel a devenit membru al unei organizații internaționale care luptă împotriva finanțării terorismului"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*