Fenomenul francez „Vestele galbene“, în curând în Israel ?

Mișcarea „Vestele galbene“ care zguduie Franța de aproape o lună poate depăși limitele europene.
O manifestație va avea loc vineri, în Tel Aviv, pentru a protesta împotriva creșterii prețurilor în Israel, începând cu ianuarie 2019. Mai mult de 365 de persoane și-au anunțat deja participarea.
„Prețurile sunt în creștere peste tot și am obosit. Facem apel la toată lumea să iasă în stradă îmbrăcați cu veste galbene. În ultimele zile, prețurile energiei electrice, apei și alimentelor au crescut. Unde este guvernul care a promis să sprijine costul vieții? De ce prețurile continuă să crească, salariile noastre sunt înghețate și nimănui din Ierusalim nu-i pasă?!“, se poate fi citit pe grupul de Facebook a evenimentului.
„Am văzut în ultimele săptămâni modul în care, în Franța și în întreaga lume, cetățenii ies în stradă, îmbrăcă o vestă de culoare galbenă și fac zgomot, până când guvernul ascultă. Este timpul ca acest lucru să se întâmplă, de asemenea, și în Israel”, se menționează în textul de pe pagina Facebook. “Ne punem o vestă galbenă și ieșim în stradă pentru a arăta că nu vom accepta creșterea prețurilor”, conchide textul.
În Franța, 136 000 de protestatari au fost identificați ultima sâmbătă în timpul “Actului IV” al mobilizării „Vestelor galbene“.
Peste 320 de persoane au fost rănite și pagube au fost raportate în mai multe orașe, în special la Paris, Bordeaux și Toulouse. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Fenomenul francez „Vestele galbene“, în curând în Israel ?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*