Cape Town: Credincioșii evrei plâng în fața sinagogii lor distruse de un incendiu. 7 suluri de Tora au dispărut în flăcări (VIDEO)

 

Sinagoga Beit Midrash Morasha situată în suburbia Sea Point din Cape Town (Africa de Sud) a ars, pompierii și voluntarii grăbindu-se să sară în foc și să încerce să salveze cărțile sacre. Circumstanțele incidentului nu sunt clare, dar conform primelor informații, nu este vorba de un incendiu criminal.
Nu au existat victime.
Limor Rubin, al cărui soț a emigrat din Africa de Sud în Israel, a scris astăzi, miercuri, un mesaj pe Facebook: “Sinagoga Morasha de pe strada Arthur a fost o casă spirituală pentru mulți evrei din Cape și pentru mulți oaspeți din Israel și din întreaga lume. O dimineață tristă pentru evreii din cartierul Sea Point din Cape Town. Fotografiile sinagogii arse din Morasha îi însoțesc și doar un mic rulou din Torah a supraviețuit, celelalte fiind arse”.

Șapte Sifrei Torah au fost distruse în foc.
Distrugerea unei Sefer Torah este foarte gravă în comunitate, deoarece este considerată ca un deces. Și acest fapt generează doliul întregii comunități legate de această sinagogă. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Cape Town: Credincioșii evrei plâng în fața sinagogii lor distruse de un incendiu. 7 suluri de Tora au dispărut în flăcări (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*