Transferul ambasadei Braziliei în Ierusalim: Președintele Bolsonaro pare că ezită

 

Președintele ales al Braziliei, Jair Bolsonaro, a declarat marți că transferul controversat al ambasadei Braziliei în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, pe care el l-a confirmat săptămâna trecută, „nu a fost încă decis“.
Bolsonaro a fost întrebat de jurnaliști cu privire la amânarea nedefinită de către Egipt a vizitei ministrului de externe Aloysio Nunes, amânare despre care Brazilia a declarat că se datorează unei probleme de sincronizare și nu unor represalii pentru anunțarea unui transfer viitor al ambasadei Braziliei la Ierusalim, un anunț foarte nepopular în lumea arabă.
„Din ceea ce știu, acest lucru se datorează unei probleme de sincronizare“, a declarat Bolsonaro în timpul primei sale vizite în Brazilia de la alegerile sale din 28 octombrie. „Ar fi prematur ca o țară să ia măsuri de represalii, la o măsură care nu a fost încă decisă. Cel care decide unde se află capitala Israelului este poporul. statul Israel“, a spus el.
„Așa cum am anunțat deja în timpul campaniei, ne propunem să transferăm ambasada Braziliei de la Tel Aviv la Ierusalim“ a scris Bolsonaro pe contul său Twitter.
Acest anunț, la câteva luni după aceeași abordare prezentată de către Statele Unite sub președenția Donald Trump, în luna mai, a declanșat proteste puternice în lumea arabă.
Brasilia pot face obiectul unor sancțiuni comerciale, inclusiv importante exporturile de carne halal, către lumea arabă.
Pentru comunitatea internațională, statutul Orașului Sfânt trebuie să fie negociat de ambele părți, iar ambasadele nu trebuie să se stabilească acolo până când nu se ajunge la un acord. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Transferul ambasadei Braziliei în Ierusalim: Președintele Bolsonaro pare că ezită"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*