SUA: Republicanii păstrează Senatul, democrații conduc Camera Reprezentanților

 

Americanii au ales un Congres divizat marți, la prima ocazie de a se exprima la urnele de vot, de la victoria surpriza a lui Donald Trump în 2016.
Democrații au preluat Camera Reprezentanților, în timp ce republicanii păstrează Senatul. În același timp, ei au reușit să preia câteva locuri republicane în Florida, Colorado, Kansas, New Jersey, Pennsylvania și Virginia.
Casa inferioară este compusă din 435 de locuri, reînnoite la fiecare doi ani. Democrații aveau nevoie să preia 23 de locuri de la republicani ca să câștige majoritatea. În Senat, republicanii î-și păstrează majoritatea. Democrații au fost obligați să-și apere zece locuri în statele republicane pro-Trump.
Republicanii au înregistrat o victorie valoroasă păstrând locul lui Ted Cruz în Texas, în pofida milioanelot de dolari cheltuite pentru a-l sprijini pe democratul Beto O’Rourke, steaua campaniei.
Senatul american are 100 de locuri. Alegătorii reînnoiesc o treime din casa superioară la fiecare șase ani sau 35 de locuri de data aceasta. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "SUA: Republicanii păstrează Senatul, democrații conduc Camera Reprezentanților"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*