Proiectul feroviar israelian care leagă Marea Mediterană cu țările Golfului

 

Ministrul israelian al Comunicațiilor și Informațiilor, Israelul Katz, a prezentat proiectul său feroviar care leagă Marea Mediterană de Golf, prin Iordania, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și sultanatul Oman.
Israelul Katz a menționat deja acest proiect în aprilie 2017, dar, de data aceasta l-a prezentat la Congresul Mondial al Uniunii Internaționale a Transportului Rutier (IRU), care a avut loc în Oman.

De menționat că această organizație nu este o agenție specializată a ONU pentru căi ferate, ci un sindicat al transportatorilor rutiere (camioane și autobuze), responsabil de negocierea condițiilor de trafic transfrontalier.
Acest anunț, care nu avea nici un motiv să se facă la acest moment, trebuie să fie legat de recenta desfășurare diplomatică israeliană din Golf (vizita primului ministru în Oman, participarea sportivilor judo la Campionatul Mondial din Emirate, vizita ministrului Sportului și Culturii la moscheea Sheikh Zayed din Emirate).
“Căile ferate ale păcii” ar trebui să pornească din portul israelian Haifa (a cărui concesie a fost acordată Grupului internațional de porturi din Shanghai). Ar urma să traverseze Arabia Saudită, al cărei prinț moștenitor a vizitat în secret Israelul în urmă cu un an, și va ajunge la Oman, al cărui sultan Qaboos l-a primit recent pe Benjamin Netanyahu.
Reprezentantul SUA pentru Orientul Mijlociu, Jason Greenblatt, a scris pe Twitter: “Aceste eforturi le susțin pe ale noastre”, sugerând că acest proiect ar putea fi legat de “acordul secolului” anunțat de președintele Trump. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Proiectul feroviar israelian care leagă Marea Mediterană cu țările Golfului"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*