Netanyahu și-ar putea anula vizita la Centenarul Armistițiului de la Paris

 

Primul ministru Benjamin Netanyahu ar putea anula sosirea sa sâmbătă la Paris, la conferința care va marca 100 de ani de la sfârșitul primului război mondial, după ce autoritățile franceze au cerut liderilor invitați să nu se întâlnească pe marginea evenimentui.
Netanyahu a dorit să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin la această conferință, care va găzdui mai mult de 100 de lideri mondiali.
În pofida cererii organizatorilor, Moscova a anunțat că Putin a avut o întâlnire programată cu omologul său american Donald Trump și ar putea organiza alte întâlniri cu alți lideri, inclusiv cu Netanyahu.
Dar, miercuri, întâlnirea nu a fost programată, în ciuda discuțiilor dintre consilierul pentru securitate națională israelian, Meir Ben-Șabat, și omologul său rus Nikolai Patrushev.
Oficialii israelieni suspectează că Moscova a influențat modalitățile întâlnirii, ca urmare a refuzului statului evreu de a avertiza înainte Rusia de raidurile armatei israeliane în Siria, în pofida unei solicitări din partea Kremlinului.
Armata israeliană nu are încredere în cererile rusești, temându-se că informațiile privind atacurile planificate vor fi dezvăluite iranienilor și sirienilor.
În concluzie, deoareceorganizatorii au interzis aceste întâlniri și programul aglomerat al conferinței nu permite astfel de întâlniri, biroul premierului planifică să anuleze călătoria. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

1 Comment on "Netanyahu și-ar putea anula vizita la Centenarul Armistițiului de la Paris"

  1. Nu aveti incredere in rusi!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*