Israel: Rămășițele unui aviator mort acum 56 de ani au fost găsite în Lacul Tveria

 

Rămășițele unui ofițer, instructor al forțelor aeriene israeliene, care a fost declarat dispărut după un accident aviatic care a avut loc acum 56 de ani, au fost găsite în Lacul Tveria, în nordul țării , a anunțat armata.
Fragmente ale corpului lui Yakir Naveh, în vârstă de 23 de ani la moartea sa, au fost găsite împreună cu resturi ale avionului în acest lac, potrivit armatei israeliene.
Ele au fost transferate la un institut criminalistic unde testarea ADN-ului a ajutat la identificarea victimei.
Cercetările au început pe 16 octombrie cu ajutorul “noilor tehnologii” care au permis extragerea și analizarea mostrelor luate de pe fundul lacului Tveria, în zona presupusă ăn care a avut loc accidentului, a spus armata.
Drama s-a petrecut în 1962 în timpul unui zbor de antrenament la bordul unui avion “Fouga”, în care se afla și studentul pilot Oded Cotton, care a decedat și el în acest accident, și al cărui corp a fost descoperi la scurt timp după accident.
Yakir Naveh va fi îngropat săptămâna viitoare la Tel Aviv.
Armata israeliană a creat după Războiul de Yom Kippur din 1973, o unitate pentru găsirea trupurilor soldaților care au dispărut în luptă pentru a le asigura înmormântarea.
Aproximativ 150 de soldați sunt încă pe această listă, dintre care majoritatea au murit în timpul primului război arabo-israelian din 1948. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israel: Rămășițele unui aviator mort acum 56 de ani au fost găsite în Lacul Tveria"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*