Confruntări între palestinieni și forțele israeliene la Mormântul lui Josef

 

Confruntări au izbucnit între palestinieni și forțele de securitate israeliene pe site-ul mormântul lui Iosif, situat la periferia localității Șhem, în Iehuda și Shomron (Cisiordania).
Forțele israeliene au venit să protejeze aproximativ 1.000 de credincioși evrei care veniseră să se reculeagă în incinta acestui loc sacru.
Palestinienii au aruncat cu pietre și au aruncat un cocktail Molotov într-un vehicul al armatei.
Forțele israeliene au dispersat protestatarii utilizând mijloace tipice unei astfel de acțiuni și au arestat un palestinian care a fost interogat.
Militarii israelieni au descoperit două grenade în interiorul mormântului, care au fost imediat dezamorsate. Nu a fost semnalată nici o victimă.
Confruntări au loc în mod regulat pe acest site care este un loc de pelerinaj respectat și iubit in mod special de evreii religioși, deoarece adăpostește resturile lui Iosif, unul din cei doisprezece fii ai lui Iacov.
Palestinienii susțin însă că acesta este mormântul unui șeic local, de unde constantele dezacorduri dintre israelieni și palestinieni, care au condus la multe confruntări în trecut, mai ales în cea de-a doua intifadă (2000-2005). / (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Confruntări între palestinieni și forțele israeliene la Mormântul lui Josef"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*