Brazilia: Fotografiile fiilor președintelui ales, în tricouri cu inscripții aparținând Mossad și armatei israeliene, agită Internetul

 

Jair Bolsonaro, noul președinte brazilian, nu-și ascunde apropierea de Israel. Și nici fiii lui. Fotografiile din 2016 în care aceștia din urmă poartă tricouri în culorile armatei israeliene și serviciului de informații externe Mossad, au reapărut pe Internet.
Dacă naționalistul Jair Bolsonaro, fost militar și deputat, ales președintele Braziliei, agită rețelele sociale, nici descendenții săi nu se lasă mai prejos.
Fotografii cu doi dintre fii săi, purtând tricouri în onoarea Mossad și Țahal, au devenit virale pe rețelele sociale, a doua zi după alegerile prezidențiale.
Fotografiile respective au fost făcute în mai 2016, în timpul unei excursii efectuate de familia Bolsonaro în Israel, și postate pe Twitter de către deputatul Eduardo Bolsonaro, al treilea fiu al președintelui.
El este văzut acolo cu fratele său Carlos, într-o plimbare pe străzile din Ierusalim. “O țară de top din lume care își prețuiește forțele armate și poliția”, a spus el. Eduardo Bolsonaro, alături de tatăl său, este membru al aceluiași partid, Partidul Social Liberal (PSL), la fel ca și fratele său Carlos.
În timpul acestei călătorii în Israel, familia Bolsonaro s-a întâlnit cu membri ai Knesset-ului. Catolici la origini, membrii familiei Bolsonaro au profitat de ocazia de a fi botezați colectiv în apele Iordanului, conform ritului evanghelic.
Evanghelicii sunt foarte puternici în Brazilia, deoarece constituie una din componentele grupurilor de presiune numite “Balles, Bible et Bœuf”, pentru care Jair Bolsonaro a devenit purtător de cuvânt.
Ele constituie un sfert din electorat, iar pastorii și credincioșii au oferit un sprijin valoros candidatului naționalist pe tot parcursul campaniei.
Dacă aceste fotografii din 2016 au declanșat în prezent furia cercurile pro-palestiniene, Eduardo Bolsonaro a provocat deja controverse.
În mai 2018, el a postat pe Instagram un desen animat care prezintă un soldat israelian care protejează o femeie de altă femeie, care poartă voalul islamic și care ascunde în spatele un terorist sinucigaș care ține în mână o armă Kalashnikov și poartă o bombă.

Bolsonaro și-a manifestat simpatia față de Israel și la deschiderea ambasadei Statelor Unite la Ierusalim.
“Anul viitor va fi rândul Braziliei”, a scris el.
Al treilea fiu al președintelui și-a arătat deja sprijinul față de problema militară. El a stârnit controverse la începutul acestui an, purtând un alt tricou, de data aceasta cu imaginea unui colonel al informațiilor militare braziliene Brilhante Ustra, acuzat de tortură în timpul dictaturii militare, care a durat din 1964 până în 1983.
Noul președinte brazilian, care preconizează să meargă pe urmele lui Donald Trump pe scena internațională, intenționează să se apropie de Israel. La fel ca președintele american, intenționează să transfere ambasada braziliană de la Tel Aviv la Ierusalim.

În plus, Jair Bolsonaro a declarat că va închide ambasada palestiniană în Brazilia, în timp ce țara sa a recunoscut din 2010 Palestina ca stat independent.
Astfel de decizii și orientări vor constitui rupturi cu tradiția diplomatică braziliană. Cu toate acestea, Jair Bolsonaro a declarat ziarului ”Israel Hayom”: „Când am fost întrebat în timpul campaniei, dacă voi face acest lucru după ce voi deveni președinte, am răspuns <da>. Voi sunteți cei care decideți care este capitala Israelului, nu celelalte națiuni“. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Brazilia: Fotografiile fiilor președintelui ales, în tricouri cu inscripții aparținând Mossad și armatei israeliene, agită Internetul"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*