Alegeri SUA 2018. Rashida Tlaib este prima femeie de origine palestiniană aleasă în Congresul SUA

 

Doisprezece ani după Keith Ellison, Ilhan Omar și Rashida Tlaib au devenit, după alegerile parlamentare din 2018, primele femei musulmane care urmează să fie alese în Camera Reprezentanților.
Candidata democrată Rashida Tlaib (foto, sus) a fost aleasă de votanţii din statul Michigan pentru a face parte din Congresul Statelor Unite, fiind prima femeie de origine palestiniană care ocupă această funcţie.
Tllaib va ocupa funcţia din Camera Reprezentanţilor, deţinută de către democratul John Conyers, care a părăsit biroul anul trecut în urma unor acuzaţii de abuz sexual.
În urmă cu zece ani, Tlaib a devenit prima femeie musulmană membră a corpului legislativ din Michigan. Fiica a doi imigranţi palestinieni, candidata l-a criticat în mai multe rânduri pe preşedintele american Donald Trump şi a fost arestată în urmă cu doi ani pentru că a întrerupt un discurs al preşedintelui în Detroit.

La vârsta de 36 de ani, Ihlan Omar (foto, sus), această americano-somaleză musulman, purtând vălul, a fost aleasă în Minnesota, unde-l succede pe Keith Ellison, care a fost el însuși primul congresman negru și musulman ales. Împreună cu familia, Ihlan Omar a fugit de războiul din Somalia la vârsta de opt ani. Dupa ce a petrecut patru ani într-o tabără de refugiați din Kenya, familia s-a mutat în 1997 în Minnesota, unde trăiește o mare comunitate din Cornul Africii. Militantă a puternicei organizații de apărare a drepturilor civile NAACP, ulterior angajată în viața locală din Minneapolis, a fost aleasă în 2016 în Parlamentul acestui stat industrial situat în apropierea Marilor Lacuri.
„Sunt musulmană și sunt neagră (…) și am decis să fiu candidat pentru că am vrut să arate ce înseamnă o democrație reprezentativă“, a explicat ea ziariștilor. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Alegeri SUA 2018. Rashida Tlaib este prima femeie de origine palestiniană aleasă în Congresul SUA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*