Israel: Conform directorului Shin Bet, “calmul relativ din Cisiordania (Iehuda și Shomron) este înșelător”

 

Nadav Argaman, directorul Shin Bet (Serviciul israelian de securitate internă) a declarat astăzi, marți, la reuniunea Comisiei pentru afaceri externe și apărare, că „tăcerea din Cisiordania este înșelătoare”.
Conform lui, în acest an, Shin Bet a dejucată 480 de atacuri și a arestat peste 500 de teroriști.
La începutul reuniunii, Argaman a spus membrilor Knesset-ului (Parlamentul israelian): „Situația în arena palestiniană a fost foarte instabilă anul trecut. În Fâșia Gaza suntem între un posibil război și o încercare de a stabiliza situația umanitară a locuitorilor enclavei palestiniene.
Realitatea este foarte complexă și putem spune că la suprafață observăm un calm relativ, dar noi trebuie să știm că Hamas încearcă cu toată puterea lui să efectueze atacuri teroriste în Cisiordania (Iehuda și Shomron), din Fâșia Gaza, Turcia și Liban.
Am reușit să contracarăm 480 de atacuri pe parcursul anului trecut și am reținut aproximativ 500 de teroriști izolați. Este o cifră foarte mare, care traduce ceea ce se întâmplă sub suprafață, precum și nivelul de pericol la care sunt expuși cetățenii noștri”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israel: Conform directorului Shin Bet, “calmul relativ din Cisiordania (Iehuda și Shomron) este înșelător”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*