Potrivit unui “document secret” israelian, Moscova va ajuta Teheranul să-și vândă petrolul!

 

Rusia intenționează să ajute Iranul să creeze un mecanism pentru a eluda sancțiunile SUA, scrie ziarista israeliancă Dana Weiss pe site-ul Mako, referindu-se la un “document secret” al Ministerului israelian de Externe.
Potrivit ziaristei, la summitul Moscova-Teheran-Ankara, care a avut loc pe 7 septembrie, Vladimir Putin și Hassan Rohani au convenit asupra livrărilor de petrol iranian prin Marea Caspică, spre rafinăriile rusești. Apoi, produsele petroliere vor fi vândute în întreaga lume.
Jurnalista arată, de asemenea, că, potrivit acestui document, țările europene intenționează, de asemenea, să participe la acest mecanism.
Pe 8 mai, Donald Trump a anunțat că Washingtonul se retrage din acordul nuclear iranian dintre Germania, China, Statele Unite, Franța, Regatul Unit și Rusia și Iran.
La ieșirea din acest acord, președintele american a reafirmat o serie de sancțiuni severe care vizează în primul rând companiile străine sau țările care ar continua să facă afaceri cu Teheranul.
Casa Albă a cerut în mod deosebit aliaților săi să-și reducă importurile de petrol iranian până în noiembrie, pentru a reduce produsele alimentare ale Iranului.
Cinci țări – Rusia, Germania, China, Franța și Regatul Unit – au anunțat, la sfârșitul lunii septembrie, într-o declarație comună, după o reuniune ministerială cu Iranul, că UE va institui un mecanism financiar pentru a-și păstra comerțul cu Iranul, în pofida sancțiunilor SUA. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Potrivit unui “document secret” israelian, Moscova va ajuta Teheranul să-și vândă petrolul!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*