Cancelarul german Angela Merkel în vizită oficială în Israel

 

Cancelarul german Angela Merkel a sosit miercuri seara în Israel, unde va petrece puțin peste 24 de ore în cadrul unei vizite oficiale.
Politicianul german și-a început șederea la reședința premierului israelian pentru o cină cu Benyamin Netanyahu și soția sa Sara. Masa a fost urmată de o întâlnire de lucru..
Astăzi, joi, cancelarul va vizita memorialul Yad Vashem din Ierusalim, după care va primi un doctorat onorific din partea Universității din Haifa și se va întâlni cu studenții la Muzeul Israel.
Ea va purta discuții cu premierul Netanyahu în timpul unei mese rotunde cu oameni de afaceri și apoi cu președintele Rivlin.
Joi după-amiază va avea loc o conferință de presă comună, înaintea unei reuniuni intergouvernamentale.
Titlul oferit de Universitatea din Haifa va fi acordat ca recunoaștere a conducerii sale bazate pe egalitate, libertate și drepturile omului; ea este un model pentru femeile din întreaga lume; prietenia fermă întreținută de Germania și de statul Israel; starea sa fermă împotriva manifestărilor de rasism și antisemitism; contribuția sa la crearea de legături între evrei și non-evrei în Germania și în întreaga Europă; precum și eforturile și resursele considerabile pe care le oferă pentru consolidarea legăturilor științifice dintre Israel și Germania, după cum reiese din legăturile strânse de cercetare dintre Universitatea din Haifa și multe institute germane de cercetare.
“De-a lungul vieții, doamna Merkel a fost un exemplu de excelență, rațiune și omenire. Este un mare privilegiu pentru noi să îi acordăm un doctorat onorific în filosofie al Universității din Haifa și sunt mândru și foarte entuziast”, a declarat profesorul Ron Rubin, președintele Universității din Haifa
Merkel este o susținătoare a legăturilor strânse dintre Germania și Israel. Ea a fost invitată în Israel de mai multe ori și în 2008 a convocat o reuniune specială a guvernului german în Israel în onoarea celei de a 60-a aniversări a independenței statului evreu.
Călătoria s-a oficială intervine în cadrul unui summit bilateral între guvernele german și israelian, cu deplasarea mai multor miniștri germani pentru a-și întâlni omologii israelieni.
De menționat că, spre deosebire de majoritatea liderilor internaționali care vizitează Israelul, Agele Merkel nu se va deplasa în teritoriile palestiniene și nici nu se va întâlni cu reprezentanți palestinieni. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Cancelarul german Angela Merkel în vizită oficială în Israel"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*