Măsuri de securitate în Israel pentru ziua de Yom Kippur: închiderea teritoriilor palestiniene şi prezenţa poliţiei în Jerusalem

 

Armata israeliană şi poliţia au înăsprit securitatea în teritoriile din Cisiordania şi în oraşul vechi din Ierusalim în ajunul de Yom Kippur (Ziua Judecății). Blocada va dura de la miezul nopţii de luni până la miezul nopţii al zilei de miercuri
Un contingent suplimentar de forţe de securitate, poliţie şi grăniceri, au intrat în oraşul vechi din Ierusalim, în special în zona Zidului Plângerii, unde vor sosi mii de credincioşi.

Din cauza ameninţării terorismului sporit, voluntari înarmați vor asigura protecţiea sinagogilor şi a cartierelor din Ierusalim.
Poliţia a înfiinţat baraje rutiere pe drumurile principale din capitală.

Meteorologii promit miercuri temperaturi puțin peste medie. La Ierusalim, Tel Aviv si Haifa, vor fi 29 grade, la Beer Sheba 33 grade şi la Tveria (Tiberiada), 35 de grade.
Ambulanţe s-au pregătit de asemenea pentru Ziua Judecatii. Există întotdeauna oameni care se pot îmbolnăvi în timpul postului mare, dar cele mai multe apeluri la sălile de urgență în Ziua Judecăţii sunt legate de accidentele bicicliştilor. De obicei, există aproximativ 2.000 apeluri doar pentru această zi.
Marți, transporturile publice s-au oprit la ora 14:30, și se vor relua miercuri la ora 20:15.
Tot marți, în jurul orei 14:00, aeroportul international Ben Gurion, de asemenea, a fost închis. Ultima avionul a decolat la ora 13:55 şi primul avion va ateriza după Yom Kippur la ora 21:30. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Măsuri de securitate în Israel pentru ziua de Yom Kippur: închiderea teritoriilor palestiniene şi prezenţa poliţiei în Jerusalem"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*