Israel: Șeful securității interne este indignat de “cererile rușinoase” ale organizatorilor concursului Eurovision.

 

Organizatorii Eurovisionului au trimis o scrisoare guvernului israelian pentru a clarifica condițiile în care statului evreu i-ar fi permis să găzduiască concursul din 2019.
Pe scurt, condițiile UER (Uniunea Europeană de Radiodifuziune) sunt următoarele: guvernul trebuie să garanteze că Israelul va acorda vize tuturor vizitatorilor, indiferent de opiniile lor politice. De asemenea, guvernul israelian trebuie să garanteze că repetițiile generale ale concurenților pot avea loc în timpul Shabbat-ului.
“Este o rușine totală”, a declarat Gilad Erdan, șeful israelian al securității interne, la postul de radio al armatei, ”Galei Tzahal”.
După vizita în Israel săptămâna trecută a reprezentanților Uniunii Europene de Radiodifuziune, șeful UER a trimis o scrisoare oficială primului ministru israelian Benjamin Netanyahu, cu o listă de cerințe stringente.
În esență, Israelul trebuie să se angajeze să elibereze vize tuturor vizitatorilor fără nici o restricție, chiar dacă aceștia sunt activi în campania de boicotare a statului evreiesc. Scrisoarea EBU precizează, de asemenea, eliminarea oricăror restricții religioase cu privire la organizarea de evenimente legate de concurs în timpul Shabbatului, care începe vineri seara și se termină sâmbătă seara, precum si pentru repetițiile Eurovision, care se desfășoară în mod tradițional și în zilele de sâmbătă.
“Nu știu cum au avut curajul să facă astfel de cereri”, a declarat Gilad Erdan, adăugând: “Este legitim să se solicite să nu existe interferențe politice în cursul emisiunii, dar a cere permiterea intrării oricărei persoană, chiar dacă încalcă legile țării sau dacă militează pentru boicotarea Israelului. este inacceptabilă. În aceste condiții, cererea devine scandaloasă și rușinoasă și nu o putem accepta”.
Reamintim că o lege adoptată anul trecut în Israel interzice accesul pe teritoriul israelian a susținătorilor boicotului împotriva statului evreu sau împotriva așezărilor sale din Iehuda și Shomron (Cisiordania). De asemenea, partidele religioase ortodoxe care compun guvernul sunt greu de convins cu privire la încălcarea Șabatului (ziua de odihnă).
Cu toate astea, cel mai delicat este dacă va fi permis Israelului să organizeze evenimentul în capitala Ierusalim? (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israel: Șeful securității interne este indignat de “cererile rușinoase” ale organizatorilor concursului Eurovision."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*