Mahmoud Abbas va declara în fața ONU, “nașterea statului Palestina sub ocupație”!

 

Ziarul arab din Arabia de Sud, ”Asharq Al-Awsat, anunță că președintele Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas intenționează să declare, în discursul său adresat Adunării Generale a ONU, crearea unui “stat palestinian sub ocupație”.
Un înalt oficial al Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP) a declarat că Abbas a informat oficialii organizației despre intenția sa de a face această declarația pe data de 27 septembrie.
Oficialul a subliniat că declarația lui Abbas înseamnă că “procesul de creare a unui stat lansat cu acordurile de la Oslo din 1993 a eșuat și este timpul să renunțăm la conceptul Autorității palestiniene în favoarea a statului Palestinei”.
O sursă israeliană a spus că un gest unilateral de această natură din partea lui Abbas ar însemna în mod efectiv retragerea Autorității Palestiniene din Acordurile de la Oslo.
Wasel Abu Yousef, membru al Comitetului Executiv al OEP, a declarat că planul lui Abbas urmează să fie finalizat.
El a menționat că OEP a convenit deja în principiu să declare încheierea procesului Oslo, vechi de 25 de ani, dar nu a stabilit încă instituțiile de stat necesare pentru preluarea funcțiilor Autorității Palestiniene.
De-a lungul anilor, Abbas a dorit în mod repetat să se retragă din acordurile de la Oslo și să pună capăt coordonării forțelor palestiniene de securitate cu omologii lor israelieni.
Deși nu a dat curss niciodată amenințării sale, liderul palestinian a devenit din ce în ce mai furios în ultimele luni, în special cu privire la recunoașterea Ierusalimului drept capitala Israelului și relocarea ambasadei Statelor Unite ale Americii la Ierusalim de către președintele Donald Trump.
Abbas a refuzat să se angajeze în direcția păcii cu trimișii speciali ai lui Trump în Orientul Mijlociu și l-a acuzat Trump de a fi „extrem de părtinitor față de Israel“, spunând că SUA nu ar mai putea servi ca un mediator imparțial în discuțiile de pace în Orientul Mijlociu.
Abbas a fost, de asemenea, exasperat de anunțul Casei Albe că administrația Trump își va continua planul de pace cu sprijinul statelor moderate din Golf, chiar dacă Autoritatea Palestiniană respinge acest plan.
Abbas a recunoscut, de asemenea, că Ramallah încearcă în mod activ să torpileze eforturile Egiptului de a negocia o încetare a focului pe termen lung între Israel și Hamas, grupul terorist care controlează Fâșia Gaza.
Liderul palestinian susține că Hamas, care a expulzat din Gaza guvernul condus de Fatah prin lovitura de stat militară din 2007, nu are putere să negocieze cu Israelul. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Mahmoud Abbas va declara în fața ONU, “nașterea statului Palestina sub ocupație”!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*