Israelul a închis ambasada în Paraguay, după ce acest stat a ordonat întoarcerea misiunii sale din Ierusalim în Tel Aviv

 

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu (foto) a ordonat astăzi, miercuri, închiderea ambasadei Israelului în Paraguay, la câteva ore după ce această națiunea latino-americană a anunțat că-și va muta ambasada în Tel Aviv din Ierusalim.
Decizia noului președinte al Paraguayului, Mario Abdo, de a muta ambasada de la Ierusalim în Tel Aviv, a inversat inițiativa predecesorului său Horacio Cartes, de acum mai puțin de patru luni.
Explicând noua mișcare paraguayană, ministrul de externe al țării, Luis Alberto Castiglioni, a declarat: “Paraguayul dorește să contribuie la intensificarea eforturilor diplomatice regionale pentru a obține o pace largă, echitabilă și durabilă în Orientul Mijlociu”.
Israelul a acționat rapid și o declarație în limba engleză emisă de cabinetul premierului menționează: “Israel vede cu cea mai mare gravitate decizia extraordinară a Paraguayului, decizie care va pune în discuție relațiile dintre cele două țări”.
Reamintim că ceremonia de transfer la Ierusalim a ambasadei statului Paraguay a avut loc în urmă cu patru luni, la ceremonia respectivă participând președintele de atunci, Horacio Cartes, care a fost înlocuit luna trecută de Mario Abdo Benitez. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

1 Comment on "Israelul a închis ambasada în Paraguay, după ce acest stat a ordonat întoarcerea misiunii sale din Ierusalim în Tel Aviv"

  1. Vezi daca lucrurile se petrec in pripa! Astea nu.s decizii de luat peste noapte. Ar fi bine sa ia seama Israelul, ca la fel s.ar intampla si cu Romania lui “dracnea”!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*