Liderul Hamas, care crede într-un armistițiu pe termen lung, amenință din nou Israelul

 

Yahya Sinwar (foto), liderul Hamas din Gaza, a declarat jurnaliștilor palestinieni că un armistițiu în Gaza este posibil în două luni, indiferent de reconcilierea internă palestiniană arabă. Cu toate acestea, în același discurs el a amenințat Israelul: “Palestinienii pot trage în cinci minute ceea ce au tras în timpul celor 51 de zile de luptă în timpul operațiunii “Bariera de protecție” din 2014.
Într-o întâlnire cu jurnaliștii arabi palestinieni, Sinwar a spus că Egiptul continuă să aibă intenția fermă de a ajunge la un armistițiu, chiar dacă eforturile pentru reconcilierea palestiniană internă au eșuat. “Orice pedeapsă impusă de Autoritatea Palestiniană în Gaza va încălca regulile jocului și vom răspunde în consecință”, a spus liderul Hamas. El a adăugat că nu există încă o versiune finală a acordului de încetare a focului și că trebuie încă discutate propuneri, inclusiv cele referitoare la schimburile de prizonieri.
În ultimele zile, liderii Fatah nu au fost de acord cu informațiile egiptene despre documentul de reconciliere formulat pentru a se ajunge la un acord cu Hamas. Cele două organizații palestiniene ar trebui să reia acum discuțiile cu Egiptul pentru a formula o versiune finală a documentelor privind reconcilierea intra-palestiniană și un acord de încetare a focului cu Israelul. Înalți oficiali ai Hamas au declarat recent că negocierile au făcut progrese semnificative și că o încetare a focului ar trebui încheiată săptămâna viitoare după sărbătorile Eid al-Adha.
Dar, în ciuda progresului negocierilor, tensiunile rămân înalte în regiune. În ceea ce privește conflictul cu Israelul, Sinwar a spus: “Nu căutăm o confruntare militară, dar în același timp nu ne temem de ea”. “Hamas, care a fost bine pregătit în ultimii ani, are capacitatea de a lansa în cinci minute toate rachetele pe care le-a tras în 2014 în timpul operațiunii din Gaza”, a spus Sinwar, care a evocat totodată tunelurile grupării teroristeâ: “Numărul de tuneluri a crescut de la război, iar rachetele sunt mai mari și mai precise”. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Liderul Hamas, care crede într-un armistițiu pe termen lung, amenință din nou Israelul"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*