Ministrul israelian al Apărării și unul dintre liderii Hamas anunță că nu s-a ajuns încă la un acord

 

Reacționând la informațiilor transmise de mass-media arabe, un înalt oficial Hamas din Gaza a negat joi că un acord de încetare a focului ar fi fost încheiat cu Israelul, timp de un an.
El a spus că au loc discuții intense, dar în acest moment nu există niciun acord.
Potrivit informațiilor arabe, o încetare a focului va fi decisă pentru un an cu deschiderea unui pasaj maritim între Fâșia Gaza și Cipru, sub supravegherea Israelului.
Cabinetul israelian nu aprobă însă aceste informații.
Canalul TV libanez Al-Miyadin a informat că există contacte avansate între Israel și Hamas și că sunt în curs de a fi încheiate acorduri între părți cu privire la un acord de încetare a focului în Fâșia Gaza.
Conform termenilor acestui presupus acord, Qatar va plăti salariile funcționarilor publici din Gaza cu ajutorul Egiptului și va plăti și facturile la electricitate în Fâșia Gaza în cooperare cu Israelul.
Ca parte a eforturilor de reglementare a situației, șeful departamentului de informații al Egiptului, Abbas Kamal, a sosit ieri, miercuri, în Israel și s-a întâlnit cu oficiali israelieni pentru a discuta detaliile finale ale acordului. La o întâlnire de la Tel Aviv, părțile au discutat despre finalizarea proiectelor umanitare în Fâșia Gaza și au discutat despre negocierile cu Hamas privind schimbul de prizonieri în cadrul acordului.
Kamel se va întâlni cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas și va discuta cu el acordul dintre Israel și Hamas, precum și acordul intern de reconciliere palestinian aflat în prezent în discuție. “Ceea ce se petrece nu se negociază acum”, a declarat Azzam al-Ahmad, membru al comitetului executiv al organizației. “Conducerea noastră nu are timp pentru sărbători inutile. Toate fracțiunile au participat la discuții și au fost surprinse să găsească numele reprezentanților care au participat la discuții. Este o trădare a poporului palestinian și a aspirațiilor sale naționale”.
În plus, în temeiul acordului, Cabinetul israelian nu confirmă nimic, dar guvernul a mărit totuși zona de pescuit la nouă mile, și a deschis punctul de trecere Shalom Kerem, ca urmare a calmului relativ la frontiera cu Fâșia Gaza în această săptămână.
Ministrul israelian al Apărării a declarat că “nu există un acord cu Hamas”, în timp ce, cantități uriașe de bunuri au intrat în Fâșia Gaza cu scopul de a îmbunătăți situația umanitară din enclava palestiniană. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Ministrul israelian al Apărării și unul dintre liderii Hamas anunță că nu s-a ajuns încă la un acord"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*