Președinția siriană: Prima doamnă a Siriei, soția lui Bashar al-Assad, a fost diagnosticată cu cancer la sân

 

Asma al-Assad, soţia preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a început un tratament pentru cancer la sân în stadiu incipient, la un spital din Damasc, a informat media de stat siriană.
O fotografie publicată de agenţia de presă oficială SANA şi preşedinţia de la Damasc o arată pe Asma al-Assad (42 de ani) conectată la perfuzii, alături de ea aflându-se soţul ei, preşedintele Bashar al-Assad, în ceea ce pare a fi o sală de spital.

”Asma al-Assad a început prima etapă a unui tratament pentru o tumoră malignă la sân, care a fost descoperită devreme’, se menţionează într-o declaraţie a preşedinţiei siriene publicată pe Telegram.
Faptul că regimul sirian a ales să facă publică starea de sănătate a primei doamne este o decizie în contrast cu abordarea obișnuită în statele arabe, unde problemele de sănătate ale conducatorilor sunt considerate amenințări la securitatea națională și drept urmare, sunt ascunse.
Fost bancher de investiţii, Asma al-Assad s-a născut şi a crescut la Londra, părinţii ei fiind sirieni. Cu Bashar al-Assad s-a căsătorit în anul 2000.
Ea a vorbit în public foarte rar despre războiul civil din Siria, dar a apărut în schimb la evenimente publice cu soțul ei și s-a concentrat pe inițiative umanitare în zonele controlate de guvern în Siria.

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Președinția siriană: Prima doamnă a Siriei, soția lui Bashar al-Assad, a fost diagnosticată cu cancer la sân"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*