Israel: 36 rachete trase din Fâșia Gaza, doi răniți în localitatea israeliană Sderot. Două femei însărcinate au născut prematur (VIDEO – Imagini care vă pot afecta emoțional)

 

Două rachete, trase miercuri seara dinspre Fâșia Gaza, au explodat în localitatea Sderot, în sudul Israelului, rănind două persoane.
Un bărbat de 34 de ani a fost ușor rănit de schije la brațe și picioare. Potrivit serviciului de ambulanță Magen David Adom, un al doilea bărbat în vârsta de 20 de ani a fost de asemenea, ușor rănit.
“Răniții au fost transportați la Centrul Medical Barzilai din Ashkelon pentru tratament, precum și două femei însărcinate care au născut prematur, datorită stresului cauzat de atac”, au spus serviciile de asistență medicală.
Posturile israeliene de televiziune au difuzat imagini ale unei case afectate și mașini avariate de rachete în Sderot, oraș aflat în apropierea enclavei palestiniene.
Treizeci și șase atacuri cu rachete au fost identificate miercuri dinspre Fâșia Gaza spre Israel, a declarat armata israeliană într-un comunicat. Sistemul de apărare anti-rachete a interceptat patru tiruri, majoritatea rachetelor lovind zone deschise, a spus armata.

În cursul zilei de miercuri, un tanc al armatei israeliene a vizat un post Hamas în nordul Fâșiei Gaza, ca răspuns la tirurile unor lunetiști palestinieni în direcția unui număr de vehicule utilizate pentru construirea unei bariere subterane în jurul enclavei palestiniene.
Nu s-au înregistrat răniți, dar au fost raportate daune provocate vehiculelor,mai multe ferestre fiind sparte de focurile trase de teroriști. Armata israeliană a declarat ca focurile de arme proveneau din nordul Fâșiei Gaza.
Această creștere bruscă a tensiunii miercuri, intervine în condițiile în care Israelul și Hamas discută indirect un eventual armistițiu, prin intermiederea Egiptului și a ONU.
Liderii Hamas au organizat întâlniri în Gaza în ultimele zile, dar niciun detaliu nu a fost dat publicității. Discuțiile ar trebui să se concentreze asupra propunerilor ONU și Egiptului privind un posibil armistițiu cu Israelul și ridicarea blocadei, potrivit unui oficial Hamas.
Conform presei israeliene, cabinetul israelian de securitate trebuie să se reunească joi dimineață pentru a continua discuțiile cu privire la condițiile unui posibil armistițiu.
Israelul și Hamas s-au confruntat în trei războaie din 2008. (Anima News)

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Israel: 36 rachete trase din Fâșia Gaza, doi răniți în localitatea israeliană Sderot. Două femei însărcinate au născut prematur (VIDEO – Imagini care vă pot afecta emoțional)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*