Cele mai recente evoluții ale escaladei din sudul Israelului / 150 rachete trase noaptea trecută asupra teritoriului israelian, peste 23 de israelieni răniți (VIDEO)

 

Cele 150 de rachete trase în noaptea de miercuri spre joi de către teroriști palestinieni Hamas au rănit mai mult de 23 israelieni în sudul țării, inclusiv o femeie de 30 de ani care a fost grav rănit la stomac când o rachetă a căzut peste casa ei din Consiliul Regional Eshkol. Vă prezentăm în continuare, ultimele evoluții.

Organizația teroristă Hamas a declarat, joi, într-un comunicat că a inversat balanța puterii, susținând că organizația islamistă teroristă este acum într-o poziție puternică: „Rezistența a luat responsabilitatea de a inclina balanta împotriva inamicului și reușește să o facă. Rezistența palestiniană este o apărare legitimă și își îndeplinește obligația de a răspunde agresiunii israeliene împotriva poporului său”, a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas Abd al-Latif Kanaweh, adăugând că Israelul“ își va asuma responsabilitatea pentru aceste crime”.
Tirurile Hamas au rănit 23 de israelieni, în timp ce represaliile armatei israeliene au făcut cinci victime: un înalt responsabil al Brigăzilor Ezzedine Al Qassam, doi teroriști Hamas și, potrivit ministrului Sănătății în Gaza, o femeie și copilul ei.
Printre răniții israelieni, numai unul este în stare gravă, ceilalți fiind, printr-un miracol, doar ușor răniți sau șocați.
Cabinetul de securitate israelian s-a întrunit în cursul nopții pentru a lua în considerare un răspuns mai puternic, cum ar fi o operațiune în Fâșia Gaza și eliminarea mai multor lideri ai mișcării teroriste.
Potrivit unor surse, liderii Hamas din Fâșia Gaza au plecat în Egipt înainte de începerea tirurilor, pentru a se asigura că evită represaliile armatei israeliene.
Între timp, autostrada sudică a fost închisă la Nahal Oz înspre sud.
Sute de locuitori din orașele din sud au evacuat zona pentru a se adăposti de tirurile dinspre Fâșia Gaza.
De la începutul actualei escaladări, mai mult de 150 de rachete au vizat satele israeliene de la graniță cu Fâșia Gaza, precum și orașele Sderot și Ashkelon.
O importantă sursă militară a declarat că escaladarea de la granița cu Fâșia Gaza ar putea duce la o operațiune militară mai largă în enclava palestiniană și la eliminarea liderilor mișcării teroriste „Suntem mai aproape de o operațiuni la scară largă în Gaza, cum nu am mai fost niciodată. Trimitem întăriri spre sud. Dacă acest lucru devine necesar, locuitorii orașelor de graniță cu Gaza vor fi evacuați”.
Hamas a răspuns la declarațiile armatei israeliene amenințând, în continuare, cu violența :„Bombardamentul tot mai mare dinspre Gaza și uciderea civililor au fost pre-planificate … Israelul își va asuma răspunderea pentru consecințe și va plăti pentru crimele sale“.
Comandamentul Frontului Interior a anunțat anularea tuturor taberelor de vară și a altor activități educaționale în comunitățile de la graniță cu Gaza, datorită escaladării.
În plus, muncile agricole a fost, de asemenea, interzise.
Serviciile publice vor funcționa în mod limitat și vor fi permise numai adunări de până la 300 de persoane.
Transportul feroviar dintre Ashkelon și Sderot a fost întrerupt.
Pentru moment, trenurile de nord se vor opri la stația Ashkelon, iar trenurile spre sud se vor opri la Netivot.
Plaja Zikim a fost de asemenea închisă, în timp ce Colegiul Sapir, situat lângă Sderot, funcționează normal.
Reprezentantul Special al Organizației Națiunilor Unite pentru Orientul Mijlociu, Nickolay Mladenov, a declarat: “Sunt profund alarmat de escaladarea recentă a violenței dintre Gaza și Israel și, în special, de tirurile de rachete ale Hamas către comunitățile din sudul Israelului”. (Anima News)

Orașul israelian Sderot sub atacul rachetelor palestiniene

Aviația israeliană atacă Fîșia Gaza

Orașul Sderot sub atac

Clădire din Sderot lovită de o rachetă palestiniană

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "Cele mai recente evoluții ale escaladei din sudul Israelului / 150 rachete trase noaptea trecută asupra teritoriului israelian, peste 23 de israelieni răniți (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*