România: Poliția l-a prins pe bărbatul care a vandalizat casa lui Elie Wiesel

Polițiștii din Sighetu Marmației l-au identificat pe autorul vandalizării Casei Memoriale a lui Elie Wiesel, acesta fiind un bărbat din Râmnicu Vâlcea. El este acuzat de distrugere și promovarea în public, în orice mod, de idei, concepții sau doctrine antisemite.
Potrivit unui comunicat al IPJ Maramureș, cercetările în acest caz continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.
“Polițiștii din Sighetu Marmației s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea de 03/04 august persoane necunoscute au scris cuvinte și expresii obscene pe peretele Casei Memoriale Elie Wiesel din Sighetu Marmației. (..)
A fost identificată persoană suspectă de comiterea faptei, un bărbat de 37 de ani, domiciliat în municipiul Râmnicu Vâlcea. Sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere și promovarea în public, în orice mod, de idei, concepții sau doctrine antisemite”, se arată în documentul transmis miercuri.
Polițiștii sigheteni au precizat că în acest caz s-a colaborat cu IPJ Vâlcea, iar la activitățile desfășurate pentru identificarea autorului vandalizării au participat și polițiști din cadrul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș.
Amintim că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, casa memorială din orașul Sighetu Marmației a scriitorului american de origine română Elie Wiesel a fost mâzgălita, pe pereții exteriori fiind scrise mesaje antisemite.
Cu un roșu intens, pe imobilul din Sighetu Marmației a fost scris “WC public antisemit pedofil”, “Nazi jidanu zace în iad cu Hitler” și “M… Merkel plus Trump și Putin”.
Elie Wiesel s-a născut la Sighetu Marmației în 1928, într-o familie de evrei. El a fost supraviețuitor al Holocaustului. A decedat la New York în 2016, iar în timpul vieții a fost scriitor și ziarist. În 1986, a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace, în 1996 a fost numit membru al Academiei Americane de Artă și Literatura⁠, iar din 2001 a fost ales membru de onoare al Academiei Române

Sursa: ziare.com

Urmărește-ne și dă LIKE:
0

Be the first to comment on "România: Poliția l-a prins pe bărbatul care a vandalizat casa lui Elie Wiesel"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*